Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Νέα / Ανακοινώσεις

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail


 

BASILOPITA_RADIOFVNO_MHTROPOLHS_ARGOLIDAS_10Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ι.Μ.Αργολίδος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 , η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Σταθμού μας και του Βιβλιοπωλείου της Μητροπόλεως Αργολίδος . Ο Σεβασμιώτατος κ.Νεκτάριος ευλόγησε με την παρουσία του την εκδήλωση και ευχήθηκε σε όλους τους συντελεστές για το νέο έτος . Ιδιαιτέρως συγκινητικές οι στιγμές για τους παλαιούς συνεργάτες -παραγωγούς του Σταθμού την κ.Νίκη -Κάζακλη και τον κ.Δαμιανό Τζαβάρα , οι οποίοι μετά απο αμέτρητες ώρες ραδιοφωνικής παρουσίας σταμάτησαν ( τουλάχιστον σε τακτική βάση ) τις παραγωγές στον Σταθμό . Οι γλυκύτατοι ραδιο- συνοδοιπόροι συγκινημένοι έκαναν έναν μικρό απολογισμό μιας μακρόχρονης γεμάτης από προσφορά και προς Δόξαν Θεού δημιουργική έμπνευση , ευχόμενοι με ανυπόκριτη αγάπη την συνέχιση της ψυχωφελούς πορείας του Σταθμού .

 

 


Mυστική Ευχή

 

Με του Ιωάννου τη Γραφή , που ρώταγε ο Χριστός μας τον Πέτρο αν Τον αγαπά ,

ανέβηκε στο θρόνο του Αη Γιωργιού ο εκλεκτός Επίσκοπος του Ιατρού Λουκά …

Για να ποιμάνει μ’  έλεος Θεού τον κάθε διψασμένο ,

να στρέψει  στα αιώνια έστω στης ενδεκάτης τη στιγμή 

  κάθε ξεστρατισμένο …

--4

 

 

 

 

 

 

 

Άξιος ακούγεται παντού και είναι η αλήθεια !

Και μια ευχή στα μυστικά στέλνεται για βοήθεια …

Όπως ο Ρώσος Άγιος δάκρυζε όταν λεγόταν

το βόσκε τα αρνία μου , τα πρόβατά μου ποίμαινε

και Αυτός συγκλονιζόταν ,

έτσι και Συ Νεκτάριε πάντα να έχεις στην καρδιά ,

 μπρος στην Θαβώρεια Τράπεζα , εκεί στο Σαγματά ,

το άληστο το πρωινό …

και ασίγαστα να Σε ακολουθεί πριν το Ελέησόν με ο Θεός ,

 το ενδέκατο Eυαγγέλιο το Άγιο το Εωθινό …

(ν.σ. 25-11-2013)


Ύστερα απο παραιτηση της κ.Μητρόπαπα Βασιλικής την θέση της ως προέδρου του νέου Δ.Σ ανέλαβε κατόπιν σχετικής αποφάσεως ανασυγκρότησης o π.Κων/νος Σέρρος , ενώ Αντιπρόεδρος ορίστηκε   η κ.Ρούλα Παπαδημητρίου η οποία είχε εκλεγεί αναπληρωματικό μέλος . 

 

Εκ του Δ.Σ.του Συλλόγου .


Συγκροτήθηκε την Τρίτη 05-03-2013 το νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις αρχιεραισίες της 24-02-2013 .

Πρόεδρος η κ.Μητρόπαπα Βασιλική ,

Αντιπρόεδρος ο π. Κων/νος Σέρρος ,

Γραμματέας η κ.Γαλιώτου Σωτηρία ,

Ταμίας ο κ. Νικόλαος Κραχάλιος

και μέλος η κ. Παιδάκη Αγγελική .

Αναπληρωματικά μέλη οι κ.κ. Παιδάκης Σωτήριος , Παπαδημητρίου Θεοδώρα και Κολιάτσος Νικόλαος .

Για τηςν Ε.Ε εξελέγησαν οι κ.κ.Κατσαλούλης Δημήτριος , Μακρυπόδης Ιωάννης, Κιντής Νικόλαος και  Μακρυπόδης Θεόδωρος ( αναπληρωματικό μέλος ) .


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24-2-2013 η ετήσια Γ.Σ.του Συλλόγου μας και οι Αρχιεραισίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.και της Ε.Ε για την επόμενη τριετία . Η Γ.Σ ξεκίνησε με τις εγκρίσεις Απολογισμού και Προϋπολογισμού την έκθεση της Ε.Ε και τον απολογισμό της τριετίας από τον απερχόμενο πρόεδρο του Συλλόγου κ.Νώντα Σκοπετέα. Ακολούθησε συζήτηση και η ψηφοφορία .

 

Παρατίθεται το ακριβές κείμενο της ομιλίας- απολογισμού του τ.Προέδρου :

Απολογισμός Τριετίας( 17-01-2010 -24-02-2013 )

*Ξεκινήσαμε με οδηγό μας τον Χριστό και προστάτη μας τον Άγιο Απόστολό του Ιούδα τον Θαδδαίο …Ήταν η πρώτη μας απόφαση να ανακηρύξουμε έναν «παραπονεμένο» Απόστολο προστάτη μας και βοηθό μας …Του δώσαμε υπόσχεση πως θα τον τιμάμε κάθε χρόνο στις 19 του Ιουνίου και μέχρι τώρα την τηρήσαμε , αφού τελέσαμε και τις 3 χρονιές εσπερινό με πανηγυρική Θ.Λειτουργία αλλά και 2 αγρυπνίες αντίστοιχα, μια στο Ναύπλιο και μια στο Άργος μετά τις οποίες ακολούθησε τράπεζα για όλους . Ξεκινώ τα πεπραγμένα από τον Άγιο Ιούδα γιατί διατυπώθηκαν  επιφυλάξεις Θεολογικού τύπου για αυτήν μας την επιλογή . Η μεγάλη αγάπη του κόσμου για τον Άγιο , μας ενισχύει την πεποίθηση  ότι πράξαμε το ορθό και το  Θεάρεστο.

*Στους πρώτους κιόλας 2 μήνες λειτουργίας του νέου τότε Δ.Σ με πολύ συστηματική δουλειά και αγάπη φτιάξαμε έναν από τους πλέον σύγχρονους διαδικτυακού χώρους  ( site) . H επισκεψιμότητά του είναι τέτοια που μας κάνει να «καμαρώνουμε» και να θεωρούμε ότι αφήνουμε μια σημαντική παρακαταθήκη στον σταθμό , στην Μητρόπολή μας , αλλά και στον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών που συνυπάρχουν  στον ιστοτόπο . Από αυτό το site εδώ και 3 χρόνια ο σταθμός μας μεταδίδεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέσω διαδικτύου . Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι μεγάλο από το κόστος κατασκευής του , σχεδόν το 60% , κάλυψαν χορηγοί τους οποίους επιμόνως αναζητήσαμε και τους ευχαριστούμε πολύ για την βοήθειά τους .

*Θελήσαμε να έρθουμε ο ένας πιο κοντά στον άλλον . Να δημιουργήσουμε μια υγιή , ανόθευτη  Χριστιανική Ορθόδοξη Κοινότητα , χωρίς  εσωστρεφείς αποκλεισμούς και προϋποθέσεις συμμετοχής που στερούνται διακρίσεως . Για το σκοπό αυτό διοργανώσαμε εκδηλώσεις στις οποίες η συμμετοχή του κόσμου ήταν αθρόα και  συγκλονιστική δίνοντάς μας πολλαπλά μηνύματα..

 1. 26 Μαρτίου 2010 :Οίνος και Αίνος με τους Αδερφούς Χατζηνικολάου και τον Πατέρα Ανδρέα Κονάνο στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο του Άργους …

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν 600 και πλέον αδερφοί μας ενώ το σημαντικό κόστος της , καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από χορηγούς .

 1. Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011: Άλλη μια Σαρακοστή ή μια… άλλη Σαρακοστή ; στο συνεδριακό κέντρο του Ιερού Προσκυνήματος Αγου Ιγνατου του Θεοφρου Ζγκα Ελληνικο ργους . Ομιλητής ο Ιερομόναχος π.Εφραίμ Παναούσης . Στα πλαίσια της εκδήλωσης προβλήθηκε  ένα σπάνιο οπτικό υλικό ημίωρης διάρκειας  με αντικείμενο την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία .

 

 1. Στην κατάμεστη από κόσμο και Ορθόδοξο Χριστιανικό φρόνημα αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πυργέλλας , πραγματοποιήθηκαν 2 Χριστουγεννιάτικες εορτές στις αρχές τόσο του 2011 όσο και του 2012. Σε μια εξόχως συγκινητική ατμόσφαιρα τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου αλληλοευχήθηκαν από ψυχής για το νέο έτος  και άκουσαν και τις 2 χρονιές  την εξαιρετική χορωδία του Αγίου Πέτρου Άργους να αποδίδει με έξοχο τρόπο παραδοσιακά μελωδήματα και εορταστικούς ύμνους των ημερών ,υπό την Δ/νση του κ.Ιωάννη Χαβιαρλή και την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων . Μοιράστηκαν πνευματικά δώρα σε μικρούς και μεγάλους ενώ την 2η χρονιά σε γιγαντοοθόνη προβλήθηκε και μια Χριστιανική ταινία μικρού μήκους για τον Άγιο Γεράσιμο τον Ιορδανίτη .

*Πραγματοποιήθηκαν 2 προσκυνηματικές εκδρομές από τον σύλλογό μας :

 1. Η πρώτη το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 .

Προορισμοί μας ήταν :

Το Προσκύνημα Οσίου Εφραίμ στην Νέα Μάκρη Αττικής.

Ο Τύμβος του Μαραθώνος

Το Ίερό ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του Γέροντος Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής.

Η Ι.Μ.Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μήλεσι Αττικής.

 1. Η δεύτερη :το Σάββατο  25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011:

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΜΥΣΤΡΑ

Προορισμοί μας ήταν :ο  ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΜΥΣΤΡΑΣ

: ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ-ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ Ι.Μ.ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ &ΣΠΑΡΤΗΣ Τα περισσεύματα της αγάπης που αντλήσαμε όλοι μας δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκριθούν με τα υλικά αγαθά που όλοι με ζήλο και αδερφική αγάπη φροντίσαμε να συγκεντρωθούν ( ένα φορτηγάκι  με τρόφιμα ρούχα και παιχνίδια ) για τις ανάγκες του ιδρύματος . Μια υπόσχεση βγήκε τότε από τα χείλη όλων μας . Αυτή να ναι η πρώτη από μια σειρά επισκέψεων ψυχής στα αγαπημένα πλέον μέρη της προσφοράς και της θυσίας για τον πλησίον. Τελευταίος μας προορισμός ήταν η πανέμορφη και ιστορική    Ι.Μ.Παναγίας Ζερμπίτσης .

Εκδρομές που εγώ θα θυμάμαι όσο ζω για την υπέροχη συναλληλία και τα συναισθήματα Χριστιανικής  Ορθοδόξου  κοινότητας που έστω και για λίγο μπόρεσα να ζήσω ως συμμετέχων .

*Αγοράστηκε επίσης ένα σύγχρονο ηχογραφικό μηχάνημα με το οποίο εκτός από εκδηλώσεις και κηρύγματα που μαγνητοσκοπούνται για να αναμεταδοθούν στην συνέχεια από τον σταθμό μας  , ηχογραφήσαμε το Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας από την Ι.Μ.Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμίου Αργολίδας αλλά και 2 παρακλητικούς κανόνες του Τιμίου Σταυρού και του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου με την συμμετοχή μελών του συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος. Όλες  αυτές τις ηχογραφήσεις τις επεξεργαστήκαμε  ηχητικά και εδώ και 2 χρόνια μεταδίδονται από το  ραδιόφωνό μας  αδιαλείπτως .

*Επειδή πολλοί διατυπώνουν ερωτήματα σχετικά με μια αδρανοποίηση του συλλόγου την τελευταία χρονιά θα ήθελα να πω  ότι την τελευταία χρονιά ο σύλλογός μας αφουγκραζόμενος την δυστυχία και την ανέχεια πολλών αδερφών μας αποφάσισε να ελαχιστοποιήσει   τα έξοδα και τις δαπάνες για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων . Με αυτόν τον τρόπο κατορθώσαμε να συνδράμουμε έστω και ελάχιστα τους πονεμένους αδερφούς μας προσφέροντάς τους τόσο το Πάσχα όσο και τα Χριστούγεννα μια μικρή έστω βοήθεια . Για το σκοπό αυτό φροντίσαμε με τρόπο διακριτικό να προσφέρουμε τρόφιμα από καταστήματα της Περιοχής αγοράζοντας δωροεπιταγές συνολικού κόστους 800 € τις οποίες και διανείμαμε σε συνεργασία με Ιερείς της Μητροπόλεώς μας . Επίσης προσφέραμε το συμβολικό ποσό των 300€ στο γεύμα αγάπης της Ευαγγελιστρίας και αυτό των 200€ για να ενισχυθεί  με πνευματικό υλικό το νεοσυσταθέν πνευματικό κέντρο του Ι.Ν.Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Παναρίτι.

*Η πλέον σημαντική μας δράση πιστεύουμε όμως πως ήταν η κατάθεση ενός 7 σέλιδου υπομνήματος με προτάσεις το καλοκαίρι του 2011 ….Σας διαβάζω ένα απόσπασμα από τον πρόλογό του  .: Εμείς σαν Σύλλογος των Φίλων του Ραδιοφωνικού Σταθμού που όλοι αγαπάμε ,  αισθανόμενοι την ευθύνη μιας τέτοιας σημαντικής  εκπροσώπησης αφενός και αφετέρου διακατεχόμενοι από την καλή ανησυχία για την όσο το δυνατόν επί το βέλτιστον συνέχιση της ψυχωφελούς εκπομπής του ευλογημένου σήματός του  ,θα θέλαμε   με αγάπη πρωτίστως  και πνεύμα …ραδιοφωνικής συναλληλίας να καταθέσουμε ορισμένες προτάσεις οι οποίες φρονούμε ταπεινά ότι μπορούν να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το ήδη εξαίρετο πρόγραμμα του σταθμού μας , αλλά και να προσφέρουν μια αύρα ανανέωσης ζωογόνου και αληθινά  θελκτικής για τους πιστούς ακροατές του σταθμού αλλά και για όλους τους εν δυνάμει , κυρίως νέους ανθρώπους …..

Δυστυχώς οι προτάσεις μας ( οι οποίες είναι στην διάθεση του καθενός )  δεν έτυχαν παρά ελάχιστα έμπρακτης ανταπόκρισης. Εύχομαι το νέο Δ.Σ να καταφέρει να τις υλοποιήσει .

*Δεν θελήσαμε επουδενί λόγω να εκπροσωπήσουμε μια συνηθισμένη μορφή συλλόγου με τυπικές συνήθεις εκδηλώσεις στα πλαίσια του εθιμικού  και του καθιερωμένου. Σκοπός του Συλλόγου δεν είναι το να εισπράττει ! Σκοπός του Συλλόγου είναι να θέλγει ψυχές κοντά στην …συχνότητα του Θεού ! Σκοπός του Συλλόγου είναι να στέκεται στο πλάι κάθε μοναχικού και οδυνομένου ακροατή με κάθε τρόπο … Σκοπός του Συλλόγου είναι με κάθε τρόπο να «δυναμώνει» το σήμα του σταθμού στις καρδιές του κόσμου !

Δεν κυνηγήσαμε λοιπόν  ποτέ τις ετήσιες οικονομικές συνδρομές … Δεν υπήρξε  για εμάς ποτέ  ο όρος ταμειακώς τακτοποιημένο μέλος …(και αυτό θα ήθελα να μου επιτραπεί  να το προτείνω στο Δ.Σ. που σε λίγο θα εκλεγεί να τροποποιηθεί το καταστατικό ως προς αυτό το σημείο σε μια μελλοντική Γ.Σ.  .) Υπήρξε μόνο ο φίλος  , ο συνοδοιπόρος , ο αδερφός …. Τολμώ να πω πως στην ιεραρχία των ενεργειών μας αυτό ήταν στην τελευταία θέση , ιδιαιτέρως σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς αλλά και ξέχωρα από αυτό ….Αναζητήσαμε μόνο τον εθελοντισμό την προσφορά και την Α Γ Α Π Η….Τα περισσεύματά  της θέλαμε να συλλέγουμε στους «αποταμιευτήρες»  των ψυχών μας και όχι τα 10 € της συνδρομής  στον λογαριασμό του   ταμιευτηρίου…. Θελήσαμε να κάνουμε ένα πρώτο έστω  βήμα και να διατρανώσουμε την πεποίθησή μας ότι χρειαζόμαστε ανοιχτές αγκαλιές  και όχι ερμητικά κλειστούς κύκλους με ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη ….

Επιτρέψτε μου μια μικρή αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα . Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι  , άλλοι από νωρίς άλλοι κάπως καθυστερημένα αποφασίζουν να εισέλθουν στα βαθιά της εκκλησιαστικής ζωής …Προσπαθούν αληθινά να βοηθήσουν έστω και μια ψυχή γνωρίσει Εκείνον που άλλαξε την ζωή τους …Ο σκοπός τους ένας : Να σώσουν την δική τους ψυχή …

Στο ξεκίνημα τους θεωρούν ότι σε αυτόν τον χώρο όλα και όλοι κινούνται και σκέπτονται ομοίως … και έπειτα έρχεται στην ζωή τους ο κλειστός  «κύκλος» ….(φυσικά και δεν εννοώ με αυτήν την έννοια τους ευλογημένους κύκλους Αγίας Γραφής ή τους απανταχού  διαφόρους κύκλους μελέτης του Θείου Λόγου …)

Βρίσκουν μέσα σ αυτόν τον «κύκλο»  Ανθρώπους σαν κι εμένα που θέλω να νομίζω πως μοιάζω στον όσιο Τελώνη μα πιο πολύ ταιριάζω στον Φαρισαίο του σημερινού  Ευαγγελίου  , »  Ανθρώπους σαν κι εμένα που αντιδράμε αρνητικά σε οτιδήποτε το «νέο» , κομίζεται έστω ως ιδέα …κλειστούς σε ανοίγματα , ευρηματικά αποτρεπτικούς σε προτροπές και προσκλήσεις στον «έξω κόσμο»…με σημαία μας την κακώς αλλοιωμένη και προσαρμοσμένη στο υπερεγώ μας θαυμαστή και ιερή κατά τα άλλα έννοια της υπακοής …»  Ανθρώπους σαν κι εμένα που δεν θέλουμε επουδενί λόγω να ανοίξει ο «κύκλος» μας …Εμείς  γνωρίσαμε  και αγαπήσαμε τον Χριστό , σωθήκαμε !!! οι υπόλοιποι …αδαείς προκαλούντες την εκκλησιαστική αιδώ και τον Χριστεπίκλητο καθωσπρεπισμό μας ,  δεν χωρούν στους «κύκλους» μας , τους οποίους και διαρκώς φροντίζουμε να θωρακίζουμε και να περιφρουρούμε υπό τον φόβο του «μολυσμού» μας … μη αναλογιζόμενοι όμως , πως χρόνια τώρα δεν έχει προστεθεί ,ουσιαστικά και όχι στα λόγια , ούτε ένας νέος - νέο μέλος στην ιερή συντροφιά μας και αγνοώντας στην πράξη τα Παύλεια θεόπνευστα διδάγματα  : Χριστός Ιησούς ήλθεν εις τον κόσμο αμαρτωλούς σώσαι…αλλά και το τος πσι γέγονα τ πάντα, να πάντως τινς σώσω. 

Όλα αυτά οφείλονται σε ένα πρωτοφανές έλλειμμα Αγάπης του οποίου πρώτος εγώ που υπογράφω αυτά τα λόγια , δηλώνω ειλικρινώς πάσχων . Μια Αγάπη που ως ουρανόφερτη υπεραρετή, ήρθε από άλλον κόσμο για να βάλει τάξη στην πνευματική αναρχία αυτού του κόσμου. Γιατί ασφαλώς, η συγκεκριμένη αυτή πνευματική αναρχία, είναι ένα αδυσώπητο καθεστώς, και μία ιδιότυπη πνευματική δικτατορία, που ως προβληματική και εξόχως ισοπεδωτική για τον κάθε άνθρωπο κατάσταση, στερεί δυστυχώς από πολλούς τις δικαιωματικές προσδοκίες για αιώνια προοπτική!

Επειδή η ουρανόφερτη υπεραρετή της Αγάπης , ήρθε να ενώσει τα αντικείμενα διεστώτα και να μεταστοιχειωθεί σε ιερό “όπλο” αποφυγής της αμετροέπειας της αλαζονείας, της απαξίωσης, της αγένειας, της έλλειψης μεθεκτικής συναλληλίας, του φόβου υιοθέτησης κανόνων που θα ευνοούν και θα καλλιεργούν το εκδημοκρατισμένο και κυρίως αδελφικό εν Κυρίω επικοινωνιακό συνδιαλέγεσθαι …

Γιατί λοιπόν όλα τούτα να μην τα συναντάμε πλεονάζοντα … στους λεγόμενους πνευματικούς χώρους που με φυσικό τρόπο, μάς οδηγούν οι “πινακίδες” του Ευαγγελικού Λόγου ;

Στις εθνικές οδούς, αν κάποιος  ξεριζώσει και μπερδέψει τις πινακίδες, ο οδηγός αντί για το Ναύπλιο  , θα βρεθεί στην Σπάρτη !

Γιατί, λοιπόν να συναντάμε ανθρώπους…  Ανθρώπους σαν κι εμένα , που κατά συρροή , θέλω να πιστεύω   άδολα, ξεριζώνουν τις Ευαγγελικές Πινακίδες, λειτουργώντας έτσι αποπροσανατολιστικά και ετεροκατευθυντικά για όλους εκείνους που τρομοκρατημένοι ψάχνουν να βρουν εν τέλει “αλλού” τα Θεϊκά υπεσχημένα!

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, σαν ρομφαία περνάνε στην ψυχή μου τα Λόγια του Θεανθρώπου για την απολογία που θα δώσει ο κάθε άνθρωπος στο παγκόσμιο στάδιο της Κρίσης!

Γιατί γι’ αυτό το “αλλού” θα κλιθούμε όλοι να δώσουμε ”λόγο”.

Η πραγματική αγάπη ,είναι αυτό που συμβαίνει ανάμεσα σε φίλους, αντιπάλους, αγνώστους, ξένους, και να τολμήσω να πω κι εχθρούς. Επειδή η θυσία για όλους τους παραπάνω, δεν είναι αποτέλεσμα ψυχοσωματικών διεργασιών, αλλά αποτέλεσμα ελεύθερης θέλησης και αυταπάρνησης. Γι’ αυτό και είναι πανίσχυρη και άφθαρτη στο χρόνο!

Ό,τι είναι αληθινό κρατάει για πάντα!

Και το μόνο αληθινό που υπάρχει σ’αυτόν τον κόσμο, και δεν είναι απ’ αυτόν τον κόσμο, είναι η Α Γ Α Π Η .

Το πρώτο είδος της αγάπης, κάνει τον άνθρωπο απλώς γήινο!

Το δεύτερο, τον μετατρέπει αυτόματα σε υπερφυσικό, υπερκόσμιο, ουράνιο, διαφορετικό και γι’ αυτό τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό!

Ο Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ  έλεγε: ” Αγαπώ άρα υπάρχω “

Aς αγαπήσουμε, λοιπόν, για να μην κατρακυλήσουμε στο βάραθρο της απωλείας που ονομάζεται ” μη ύπαρξη “!

Οι κύκλοι πρέπει επιτέλους να ανοίξουν διάπλατα ! Η αγκαλιά του Χριστού μας είναι πάντα ανοιχτή και δεν θα κλείσει παρά μόνο όταν μας χωρέσει όλους μέσα της α ν ε ξ α ι ρ έ τ  ω ς …Ας μην λειτουργούμε με ανταγωνισμούς , επάρσεις ,αποκλεισμούς , αρεστούς , ημετέρους , ίντριγκες , εγωισμούς , φιλαυτία , αυθεντία….γιατί όλα αυτά δεν θέλγουν κανέναν και ιδίως τους νέους οι οποίοι μάλλον απομακρύνονται όλο και περισσότερο εισερχόμενοι σε άλλα σκοτεινά και ψυχοβλαβέστατα σχήματα….

Εύχομαι ειλικρινώς όλοι εσείς που ακούτε τώρα  αυτά τα λόγια να «καθρεφτιστείτε» στις ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις …Εγώ δεν τα κατάφερα όσο κι αν προσπάθησα ….Για όσους δεν τα καταφέρουν όπως και εγώ παρακαλώ να δεχτούν τη συμπάθειά μου  και την εν Κυρίω αγάπη μου ….

Αυτά σε γενικές γραμμές ήταν τα πεπραγμένα και τα μη πεπραγμένα  της τριετίας του Δ.Σ του Συλλόγου μας  .

Με πόση λαχτάρα … πόση διάθεση για προσφορά στον διπλανό τον μοναχικό και οδυνόμενο ακροατή και συνάνθρωπο , προτύπωση του Χριστού μας ,με πόση αγωνία και καλή ανησυχία για το ραδιόφωνο που όλοι μας αγαπάμε ξεκινάγαμε πριν από 3 χρόνια στις 17-01-2010 την διαδρομή μας στον Σύλλογο φίλων του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι.Μ.Αργολίδος Ορθόδοξος Ομολογία ….Κι αν όλα αυτά τα επιρρήματα που ακούσατε , σας δηλώνουν αρίφνητη  ποσότητα θαυμαστή και ελπιδοφόρα …θα επαναλάβω

ακριβώς τις ίδιες φράσεις για να μου πείτε εσείς σας παρακαλώ πολύ αν το ποσοτικό επίρρημα εξακολουθεί να γεμίζει τις ψυχές μας με ελπίδα …   Με πόση λαχτάρα λοιπόν  … πόση διάθεση για προσφορά στον διπλανό τον μοναχικό και οδυνόμενο ακροατή και συνάνθρωπο , προτύπωση του Χριστού μας ,με πόση αγωνία και καλή ανησυχία για το ραδιόφωνο που όλοι μας αγαπάμε φτάνουμε σήμερα στο τέρμα αυτής της  διαδρομής μας στον Σύλλογο φίλων του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι.Μ.Αργολίδος Ορθόδοξος Ομολογία ….;

Εύχομαι αληθινά τα νέα μέλη του Δ.Σ να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν τη θητεία τους με τα ίδια δημιουργικά  συναισθήματα και την ίδια ελπιδοφόρο  διάθεση !

 

Σας ευχαριστώ και ζητώ ανυπόκριτα συγγνώμη αν στενοχώρησα κάποιους σε αυτήν την ευλογημένη για μένα τριετία . Δεν προτίθεμαι να ξανά είμαι υποψήφιος για το Δ.Σ , και για προσωπικούς –οικογενειακούς λόγους .Θα συνεχίσω να προσφέρω όσο αυτό μου επιτρέπεται μέσα από τις εκπομπές στον σταθμό μας και σαν ενεργό  απλό μέλος του Συλλόγου μας .  Εύχομαι ολόψυχα αυτοί που θα στελεχώσουν το νέο Δ.Σ , να λειτουργήσουν με κυρίαρχο  γνώμονα την Α Γ Α Π Η και μόνο.  Την αγάπη που δεν  θα «πνίγει» τον άλλον μα θα του δίνει τα περιθώρια να εργαστεί και να «αναπνεύσει» δημιουργικά προς Δόξα Τριαδικού Θεού .

Θέλω να εκφράσω την αγάπη μου και τον απεριόριστο Σεβασμό μου στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ.Ιάκωβο , που προσευχητικά στάθηκε δίπλα μας όλη αυτήν την τριετία , στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Επιδαύρου κ.Καλλίνικο που πολλάκις  μας βοήθησε νουθετώντας και στηρίζοντάς μας , αλλά και σε όλους τους Σεβαστούς Πατέρες της Μητροπόλεώς μας που συνεχώς μας ενεθάρρυναν και μας υποστήριξαν .Ένα ευχαριστώ στον κ.Διευθυντή και στα λοιπά μέλη του  Δ.Σ του σταθμού μας  για την συνεργασία.

Ένα μεγάλο τώρα  Ευχαριστώ σε όλους ανεξαιρέτως( δεν τους απαριθμώ για να μην αδικήσω κάποιους  μα θα ήθελα να κάνω μια ειδική μνεία στον Τάσο Παπαϊωάννου και στην Έφη Δημοπούλου που με ξεχωριστή ευγένεια και διάκριση μας καθοδηγούν και μας γαληνεύουν κάθε φορά που «στηνόμαστε» πίσω απ τα μικρόφωνα  ) Ένα μεγάλο Ευχαριστώ λοιπόν στους ραδιοφωνικούς παραγωγούς ,συνεργάτες και συντελεστές του σταθμού  που με θαυμαστή αυταπάρνηση προσφέρουν φωνή και ψυχή στα «Ερτζιανά του Θεού» , ( εύχομαι ο Θεός να επιτρέψει να λάβουν τα κίνητρα που είναι απαραίτητα για να συνεχίσουν αυτήν την προσφορά τους  ) ,   στον Παναγιώτη Γαλάνη τον Παναγιώτη Καραχάλιο τον Γιώργο Μαστή την Νότα Σκίκου και τον π.Παναγιώτη Κιντή για την προσφορά τους στο Δ.Σ του συλλόγου μας αυτήν την τριετία και σε όλους εσάς τα μέλη του συλλόγου , τους ανθρώπους της αγάπης της μοναξιάς και της οδύνης που μας αγκαλιάσατε  με τις ζεστές σας καρδιές . Καλό παράδεισο να έχουμε όλοι !

 

 


 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αγαπητοί Φίλοι ,

σας  π ρ ο σ κ α λ ο ύ μ ε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας ,

που θα γίνει  την Κυριακή   (17  σε περίπτωση μη απαρτίας  στις 24 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ. ,

στην αίθουσα του  Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Πυργέλλας   .

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Απολογισμός πεπραγμένων Τριετίας Διοικητικού Συμβουλίου

2.  Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

3.Οικονομικός απολογισμός-έγκριση προϋπολογισμού νέου έτους

4. Κριτική και έγκριση λογοδοσίας

5. Λοιπά άλλα θέματα-συζήτηση

6.Αρχιεραισίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ και της νέας Ε.Ε.

Για τον Σύλλογο

Ο Πρόεδρος               Ο  Γραμματέας

Επαμεινώνδας Σκοπετέας        Παναγιώτης Καραχάλιος

 

 

 

 


Χριστουγεννιάτικο μήνυμα 2012  Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ.Ιακώβου

«Ἀδελφοὶ μου ἐν Κυρίῳ ἀγαπητοί» (Ἰακ. α’ 16)

«Τὰ σύμπαντα σήμερον χαρᾶς πληροῦνται, Χριστὸς ἐτέχθη ἐκ τῆς Παρθένου».

Μὲ αἰσθήματα χαρᾶς καὶ πνευματικῆς εὐφροσύνης σύμπασα σήμερα ἡ κτίση  πανυγηρίζει τὸ  μοναδικό, ἀλλὰ καὶ συνάμα κσμοσωτήριο γεγονὸς τῆς γεννήσεως τοῦ Θεανθρώπου Ἰησοῦ Χριστοῦ.

 

 

Μέγα τὸ θαῦμα! Ἀνέκφραστο τὸ μυστήριο! Ἄπειρη ἡ συγκατάβαση τοῦ Θεοῦ! «Ὁ Οὐρανὸς καὶ ἡ Γῆ σήμερον ἠνώθησαν τεχθέντος τοῦ Χριστοῦ. Σήμερον Θεὸς ἐπὶ τῆς γῆς παραγέγονε καὶ ἄνθρωπος εἰς οὐρανοὺς ἀναβέβηκε»,  ψάλλει ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία.

 

Καὶ ὁ  Μέγας Βασίλειος θαυμάζοντας τὸ γεγονὸς τῆς Γεννήσεως τοῦ Χριστοῦ, θέτει στὸ στόμα τῆς Παναγίας  μας τὰ ἀκόλουθα λόγια: «Πῶς νὰ Σὲ ὀνομάσω ἐγώ, θαυμαστό μου Βρέφος; Τὶ θνητὸ ὄνομα νὰ δώσω στὸν καρπὸ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος; Νὰ Σοῦ προσφέρω θυμίαμα ἢ γάλα; Ἔχεις ἀνάγκη ἀπὸ τὶς μητρικές μου φροντίδες, ἢ νὰ πέσω στὰ πόδια Σου καὶ νὰ Σὲ λατρεύω; Τὶ ἀνεξήγητη ἀντίθεση;

 

Ὁ οὐρανὸς εἶναι ὁ θρόνος Σου κι ἐγὼ Σὲ τοποθέτησα στὰ γόνατά μου. Σὲ βλέπω στὴ γῆ κι ὅμως δὲν ἄφησες τὸν οὐρανό. Ὁ οὐρανὸς εἶναι ἐκεῖ, ὅπου βρίσκεσαι Ἐσύ». Καὶ ὁ Ἅγιος τοῦ Θεοῦ καταλήγει ὅτι τὸ μυστικὸ ποὺ πέτυχε τὴν ἕνωση τόσων ἀντιθέτων πραγμάτων  εἶναι ἡ Ταπείνωση!

 

Ἀπὸ ταπείνωση ὁ Θεὸς ἔγινε ἄνθρωπος!

Ἀπὸ τὴν ταπείνωση Του ἡ γῆ ἔγινε οὐρανός!

Δὲν ἀνέβηκε ὁ ἄνθρωπος στὸν οὐρανό. Κατέβηκε ὁ Θεὸς στὴ γῆ.

 

Ἡ ἐνανθρώπηση τοῦ Υἱοῦ καὶ Λόγου τοῦ Θεοῦ εἶναι ἡ ὑπέρτατη πράξη τῆς ἀγάπης τοῦ Θεοῦ πρὸς τὸν ἄνθρωπο. Προσέλαβε τὴν ἀνθρώπινη φύση, γιὰ νὰ τὴ θεραπεύσει. «Ἐπτώχευσεν πλούσιος ὤν, ἵνα ἡμεῖς τῇ ἐκείνου πτωχείᾳ πλουτίσω-μεν» (Β’ Κορ. η’ 9). «Ἐκένωσεν ἑαυτὸν μορφὴν δούλου λαβών» (Φιλ. β’ 7), «ἵνα ἡμᾶς ὑπερυψώσῃ». Ἡ κάθοδος τοῦ Θεοῦ στὴ γῆ κατέστησε δυνατὴ τὴν ἄνοδο τοῦ ἀνθρώπου στὸν οὐρανό.

 

Ἀλλὰ ὅμως, ὁ ἄνθρωπος ξεχνιέται καὶ χάνει τὴν πορεία του, διαγράφει ἀπὸ τὴ ζωή του τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ καὶ ἀκολουθεῖ τὸ δικό του θέλημα, ἀρνεῖται τὴν ἀγάπη τοῦ Θεοῦ καὶ οἱ συνέπειες γι᾿ αὐτὸν εἶναι τραγικές. Ὁ φόβος, ὁ πόνος, ἡ ἀγωνία καὶ ὁ θάνατος εἶναι καθημερινά του βιώματα.

 

Ὁ συνάνθρωπος δὲν εἶναι ὁ ἀδελφός, ἀλλὰ ὁ ἀνταγωνιστὴς καὶ ὁ ἐχθρός. Τὸ «ΕΓΩ» ἀπολυτοποιεῖται καὶ κάθε ἄλλη ἀξία διαγράφεται. Τὸ συμφέρον θεοποιεῖται καὶ ταυτίζεται μὲ τὸν ἀνθρώπινο προορισμὸ καὶ γενικὰ ὁ ἄνθρωπος γίνεται ξένος πρὸς τὴ χαρὰ καὶ τὴν εἰρήνη.

 

Τὸ πνεῦμα τοῦ Θεοῦ ὅμως, μᾶς τὸ ξεκαθαρίζει, πῶς «οὐκ ἔστιν, ἐν ἄλλῳ οὐδενὶ ἡ σωτηρία» (Πραξ. δ’ 12) παρὰ μόνο στὸν Σωτῆρα Χριστό, ποὺ γεννήθηκε ὡς ταπεινὸ Βρέφος στὸ σπήλαιο τῆς Βηθλεέμ, καὶ ὅσοι τὸν δέχθηκαν «ἔδωκεν αὐτοῖς ἐξουσίαν τέκνα Θεοῦ γενέσθαι» (Ἰωάν.  α’ 12).

 

Ἑπομένως, ἂν πράγματι θέλουμε τὴ χαρά, τὴν  εἰρήνη, τὴν ἀγάπη καὶ γενικὰ τὴ λύση ὅλων τῶν μεγάλων κοινωνικῶν καὶ τραγικῶν προβλημάτων μας, δὲν ἔχουμε παρὰ ὅλοι, μικροὶ καὶ μεγάλοι, ἄρχοντες καὶ λαός, καὶ μάλιστα οἱ νέοι μας, ἀφοῦ παραμερίσουμε τὶς ἐγωιστικές μας διαθέσεις, νὰ σπεύσουμε στὸ σπήλαιο τῆς Βηθλεὲμ καὶ ἐκεῖ μὲ πίστη, ἁπλότητα, ταπείνωση καὶ μετάνοια νὰ προσκυνήσουμε τὸ Θεῖο Βρέφος καὶ νὰ Τοῦ ἐναποθέσουμε τὸν ἑαυτό μας, καὶ τότε θὰ πάψουν οἱ πάσης φύσεως ταλαιπωρίες μας καὶ θὰ αἰσθανθοῦμε καὶ ἐμεῖς, ὅπως οἱ ταπεινοὶ ποιμένες τῆς Βηθλεέμ, «χαρὰν μεγάλην».

 

Ἂς ἑτοιμάσουμε καὶ ἐμεῖς, ἀδελφοί μου, τὴ φάτνη τῆς καρδιᾶς μας, γιὰ νὰ ὑποδεχθοῦμε τὸν Κύριό μας ὡς Σωτῆρα καὶ Λυτρωτή μας, ἂς τὸν δοξολογήσουμε μὲ ὕμνους καὶ ὠδὲς πνευματικὲς καὶ ἂς τὸν ἱκετεύσουμε νὰ μᾶς διατηρήσει ὅλους, καὶ ἰδιαιτέρως τοὺς νέους μας, ἀσάλευτους στὴν ὀρθόδοξη εὐαγγελικὴ πίστη μας καὶ ζωή, ὥστε μαζὶ μὲ «ὅσους πεινοῦν καὶ διψοῦν τὴ δικαιοσύνη Του», ὅπως χαρακτηριστικὰ γράφει ὁ Ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς, νὰ ἀπευθύνουμε καὶ ἐμεῖς «μὲ πνευματικὴ ἔξαρση καὶ ἄπειρη χαρὰ πρὸς ὅλα τὰ ὄντα καὶ ὅλη τὴν κτίση τὸν Χριστουγεννιάτικο χαιρετισμὸ “Χριστὸς ἐτέχθη”, ἐνῶ ἀπὸ τὰ βάθη τῶν ὄντων καὶ τῆς κτίσης θὰ ἀντηχεῖ συγκινητικὴ ἡ ἀπάντηση ”Ἀληθῶς ἐτέχθη”».

Διάπυρος προς Χριστόν Νηπιάσαντα

Ευχέτης Υμών

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος


ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Στην Ι.Μ.Αγίας Φωτεινής Ναυπλίου τελέσθηκε την Δευτέρα 15-10-2012 ο αγιασμός για την νέα ραδιοφωνική χρονιά υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ.κ.Καλλινίκου .
Παρέστησαν πολλοί Σεβαστοί Πατέρες της Μητροπόλεώς μας και πλήθος παραγωγών και ακροατών του σταθμού . Ακολούθησαν χαιρετισμοί και ένα πνευματικό κέρασμα ...με τον όπως πάντα μεστό απο Χριστό και αγάπη λόγο του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου ο οποίος μετέφερε και  τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ.Ιακώβου , ο οποίος πάντα στηρίζει προσευχητικά και εμπράκτως την εικοσαετή και πλέον πορεία του ραδιοφώνου μας . Ακολούθησε και γλυκό κέρασμα για όλους τους παρευρισκομένους . Καλή και ευλογημένη νέα ραδιοφωνική χρονιά ! Ας ευχηθούμε ολόψυχα στο τέλος της , έστω και ένας νέος ακροατής να έχει προστεθεί σ αυτούς , στους οποίους τα ερτζιανά του Θεού αφειδώλευτα προσφέρουν Φώς Χριστού στην τόσο σκοτεινή εποχή μας .
NAYPLIO_AGIASMOS_RADIOFONOU_MHTROPOLEOS_ARGOLIDOS5

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ
ΝΑΥΠΛΙΟΝ
Εν Ναυπλίω τη 22α Απριλίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
Γίνεται γνωστόν εις τους ευσεβείς χριστιανούς, ότι  κατόπιν  υποβληθέντος ευλαβούς  αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος  κ.κ Ιακώβου προς το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων και ληφθείσης αποφάσεως από την Α.Θ.Μ Πατριάρχην Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλον  τον Γ΄ και την  περί Αυτόν Ιεράν  Σύνοδον, θα μεταφερθεί προς προσκύνησιν  εις τον πανηγυρίζοντα Ιερόν  Ναόν Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Βυζαντίου Ναυπλίιου, από την Πέμπτην 17ην Μαΐου έως την Τρίτην 22αν  Μαΐου 2012 ,ο εκ Τιμίου Ξύλου Σταυρός ,ο εγκιβωτισμένος εις την ιεράν Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης , που φυλάσσεται εις το Σκευοφυλάκιον του Παναγίου Τάφου.
Κατά το  χρονικόν διάστημα από 17ης Μαΐου  έως και 22ας Μαΐου 2012 ο  Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ναυπλίου όπου θα φιλοξενείται το ιερόν κειμήλιον θα παραμένει ανοικτός  καθημερινά από της 6 το πρωί  έως της 12 τα μεσάνυχτα, προκειμένου να προσέρχονται οι επιθυμούντες, για να λάβουν την χάριν του Τιμίου  Ξύλου και την Ευλογίαν των Αγίων Ενδόξων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων  Κωνσταντίνου και Ελένης.
ΕΚ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ    


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ Ρ/Σ

Ι.Μ.ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 105,2 fm

«ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ»

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αγαπητοί Φίλοι ,

σας  π ρ ο σ κ α λ ο ύ μ ε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας ,

που θα γίνει  την Δευτέρα  13 Φεβρουαρίου   2012 και ώρα 18:30 μ.μ. ,

στην αίθουσα της Ι.Μ.Αγίας Φωτεινής Ναυπλίου  .

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει απαρτία , η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την αμέσως επόμενη Δευτέρα  20 Φεβρουαρίου  2012 και ώρα 18:30 μ.μ.

στην αίθουσα της Ι.Μ.Αγίας Φωτεινής Ναυπλίου  .

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Απολογισμός πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου

2.  Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

3.Οικονομικός απολογισμός-έγκριση προϋπολογισμού νέου έτους

4. Κριτική και έγκριση λογοδοσίας

5. Λοιπά άλλα θέματα-συζήτηση

Για τον Σύλλογο

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                                                           Ο  Γραμματέας

Επαμεινώνδας Σκοπετέας                                                                                                                         Γεώργιος Μαστής

 

 

 

Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ (2-1-2012)

IMG_2018
                                                                                                              

                                        
Στην  ασφυκτικά γεμάτη απο κόσμο και ελπίδα Χριστού αίθουσα του πνευματικού κέντρου Αγίου Νικολάου Πυργέλλας , πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 η γιορτή των μικρών και μεγάλων φίλων του συλλόγου μας .Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του συλλόγου πραγματοποίησε ο πρωτοπρεσβύτερος και επι σειρά ετών παραγωγός του σταθμού μας π.Γεώργιος Μητροσύλης .

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν εξαιρετικά   βυζαντινοί  ύμνοι και εορταστικά  μελωδήματα από μουσικό τμήμα της χορωδίας του Αγίου Πέτρου Άργους υπο την Δ/νση του κ.Γιάννη Χαβιαρλή και την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, ενώ υπήρξαν αρκετές εκπλήξεις για τους μεγάλους και κυρίως τους μικρούς φίλους του Συλλόγου μας. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέδραμαν ώστε να γιορτάσουμε όμορφα Χριστιανικά και αληθινά ανόθευτα ... Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ως εξής :

 •    ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ –ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
 •     ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ :ΆΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Ο ΙΟΡΔΑΝΙΤΗΣ ( 15΄)
 •    ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ –ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ( από την χορωδία του Ι.Ν.Αγίου Πέτρου Άργους )
 • 1.‘’Μορφήν αναλλοιώτως ‘’ ήχος α’      &         2.‘’Εις πάσαν την γην’’   ήχος α’
 •     ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ
 •     Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ(Διαβάζει η Μαρία Κορδαλή)
 •    ΚΑΛΑΝΤΑ ( από την χορωδία του Ι.Ν.Αγίου Πέτρου Άργους )
 • 1.ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ (Άναρχος Θεός. Ήχος α’)
 • 2.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ (Μας ήρθεν η Πρωτοχρονιά. Ήχος α’)
 • 3.ΦΟΥΡΝΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ (Άγιος Βασίλης έρχεται. Ήχος α’)
 • 4.ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ ΠΑΤΜΟΥ (Ο μήνας έχει σήμερα. Ήχος α’)
 •    ΚΛΗΡΩΣΗ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ /ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΩΡΩΝ ΣΤΟΥΣ 6 ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ
 •   ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕ ΧΡΩΜΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
 •    ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ( από την χορωδία του Ι.Ν.Αγίου Πέτρου Άργους με ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΙΝΕΜΑΤΑ ΧΙΟΥ Ήχος α’)

Ευχαριστούμε απο ψυχής όλους τους Πατέρες που παρευρέθησαν στην όμορφη γιορτή μας και όλους τους φίλους και ακροατές του ραδιοφώνου που όλοι αγαπάμε και που πάντα θα προσπαθούμε να δυναμώνουμε την φωνή του με τέτοια απο ψυχής ανταμώματα . Ιδιαιτέρως τον π.Κωνσταντίνο Σέρρο εφημέριο του Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Πυργέλλας που  εμπράκτως και ολόθερμα  συμπαρίσταται σε κάθε μας προσπάθεια .

Ακολουθεί ένα απόσπασμα απο τον χαιρετισμό του προέδρου του συλλόγου μας.

.....Όποιου η καρδιά για τον Χριστό έχει μεριά αφήσει , μαράζι δεν τον ακουμπά , τον εφοβάται η κρίση ! ( π.Εφ.Π) Ας μην πανηγυρίζουμε τον ερχομό άλλης μιας νέας χρονιάς .Ας Γιορτάσουμε το μοναδικό και ανεκτίμητο δώρο του Θεού στον άνθρωπο :την ΕΛΠΙΔΑ ! Σε αυτήν την τόσο σκοτεινή εποχή που η απελπισία μας χτυπά την πόρτα ας θυμηθούμε τον λόγο του μακαριστού γέροντος Επιφανίου Θεοδωρόπουλου ...Τότε μπορούμε να βρούμε την ελπίδα μας στον Θεό , όταν απελπισθούμε τελείως απο τον εαυτό μας ... Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε ρότα .Να μην ελπίζουμε στους ανθρώπους σωτήρες και στα οικονομικά συστήματά τους ....Επιστροφή στην δραχμή λένε κάποιοι για να σωθούμε , παραμονή αντιτείνουν άλλοι στο ευρώ για να μην καταστραφούμε εντελώς ...Επιστροφή στο Θεό και σταθερή πίστη στο θέλημά του ας... φωνάξουμε εμείς με το σιωπηλό παράδειγμα της εν Χριστώ ζωής μας . Επιστροφή στην ελπίδα που τόσο απλόχερα μας έχει δωρίσει . Δεν υπάρχει κανένα πράγμα βαρύ και κουραστικό που να μην γίνεται εύκολο και και ανάλαφρο με την ελπίδα λέει το μελίρρυτο στόμα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου για να συμπλήρώσει ο έτερος φωστήρας της τρισηλίου Θεότητος Άγιος Βασίλειος ...Μακάριος εκείνος που απομάκρυνε τον εαυτό του απο κάθε ελπίδα των αγαθών του παρόντος κόσμου και έχει ως μοναδική του ελπίδα το Θεό Την ελπίδα την συναντάμε στα μάτια των μικρών παιδιών। Αυτά είναι οι κύριοι εκφραστές της , με εκείνο το αφίετε τα παιδία ελθείν προς εμέ του Χριστού μας , αιώνια να τα συνοδεύει . Εμάς τα... μεγαλύτερα παιδιά ας μας ακολουθεί πάντα το :εάν μη στραφήτε και γέννησθε ως τα παιδία , ου μη εισέλθητε εις την Βασιλεία των Ουρανών....

....Η μαντινάδα ενός Θεοφωτίστου σύγχρονου γέροντα , που ακούστηκε  στο ξεκίνημα  ας μην λείψει ποτέ φέτος απο τα χείλη και τις ψυχές μας .... Αδιαλείπτως προσεύχεσθε και ελπίζετε ! Χρόνια καλά και ευλογημένα σε όλους συντονισμένοι πάντα στο ραδιόφωνο που αναπαύει τις ψυχές μας   !

 

 


Την βασιλόπιτά του έκοψε την Δευτέρα 16-1-2012 στην αίθουσα της Ι.Μ.Αργολίδος , ο Ραδιοφωνικός σταθμός της Ιερής Μητροπόλεως Αργολίδας , παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδας κκ. Ιακώβου καθώς και του θεοφιλεστάτου επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου , ο οποίος  ευλόγησε και την πίτα του ραδιοφώνου.

Ο διευθυντής του σταθμού κ. Γεώργιος Καζάς ευχαρίστησε όλους που παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας , κι ιδιαιτέρως τους υπαλλήλους και συνεργάτες παραγωγούς του σταθμού. Επίσης τόνισε την σπουδαιότητα  του ραδιοφώνου  μιας και μέσο  του διαδικτύου ακούγεται σε κάθε γωνιά του κόσμου .

Από την μεριά του ο Μητροπολίτης Αργολίδας ευχαρίστησε τον διευθυντή του σταθμού για το μεγάλο έργο που επιτελούν και αναφέρθηκε στην ιστορία της βασιλόπιτας καθώς και τον βίο και το έργο του Μεγάλου Βασιλείου.

Την όλη εκδήλωση χαιρέτησε ο Ταμίας του Συλλόγου των φίλων του Ραδιοφώνου της Μητροπόλεως Αργολίδας , Ορθόδοξος Ομολογία , κ. Γ. Μαστής.

Να σημειωθεί πως μουσικά κάλυψε την κοπή της βασιλόπιτας  τμήμα της χορωδίας Βυζαντινοί και παραδοσιακοί αντίλαλοι  μαζί με ιεροψάλτες της μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Κ.  Ρούτουλα. 

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ.Ιακώβου
Χριστούγεννα 2011
«Προσκυνοῦμεν σου τὴν Γένναν, Χριστέ!»
Πρὸς τὸ χριστεπώνυμον πλήρωμα τῆς καθ᾿ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

«Ἀδελφοὶ μου ἐν Κυρίῳ ἀγαπητοί» (Ἰακ. α’ 16)


Δυὸ χιλιάδες χρόνια πέρασαν ἀπὸ τὴ θεϊκὴ ἐκείνη νύχτα κατὰ τὴν ὁποία Ἄγγελος Κυρίουξάφνιασε τὴν ἀθώα καὶ ἄδολη καρδιὰ τῶν ποιμένων στὰ βοσκοτόπια τῆς Βηθλεὲμ λέγοντας«… μὴ φοβεῖσθε· ἰδοὺ γὰρ εὐαγγελίζομαι ὑμῖν χαρὰν μεγάλην, ἥτις ἔσται παντὶ τῷ λαῷ, ὅτι ἐτέχθη ὑμῖν σήμερον σωτήρ, ὅς ἐστι Χριστὸς Κύριος…» (Λουκ. β’, 10-11). Μ᾿ αὐτὰ τὰ ἁπλὰ λόγια ὁ Ἄγγελος ἀνήγγειλε στοὺς ταπεινοὺς ποιμένες τῆς Βηθλεὲμ τὴ χαρμόσυνη εἴδηση τῆς ἔλευσης τοῦ Μεσσία, ἐνῶ «πλῆθος στρατιᾶς οὐρανίου» ἔψαλε τὸν πρωτάκουστο ὕμνο: «Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία» (Λουκ. β΄, 14).


Τὸ ἴδιο χαροποιὸ μήνυμα μεταφέρει καὶ σὲ ὅλους ἐμᾶς σήμερα ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία· «Ἡ Παρθένος σήμερον, τὸν Ὑπερούσιον τίκτει …» ἀκούσαμε πρὸ ὀλίγου νὰ μᾶς διακηρύττει ὁ Ἅγιος Ρωμανὸς ὁ Μελωδὸς στὸ Κοντάκιο τῆς Ἑορτῆς, καὶ στὴ συνέχεια νὰ μᾶς διαβεβαιώνει ὅτι «δι᾿ ἡμᾶς γὰρ ἐγεννήθη, παιδίον νέον, ὁ πρὸ αἰώνων Θεός». Γιὰ μᾶς τοὺς ἀνθρώπους τοῦ 21ου αἰώνα. Γιὰ τὸν καθένα ἀπὸ ἐμᾶς, μὲ τὸ ὄνομα καὶ τὴν ὶδιαιτερότητά του. Γιὰ μᾶς, τοὺς ἀνθρώπους τοῦ «σήμερον» μὲ τὶς πολλὲς ἀδυναμίες, τὰ πάθη, τὶς ἀσθένειες, τὶς ἀβεβαιότητες, τὶς παντὸς εἴδους κρίσεις, οἰκονομικὲς καὶ πνευματικές, τὴ βία, τὴν ἐγκληματικότητα, τὴν ἐκμετάλλευση καὶ τοὺς τόσους φόβους, ἀνασφάλειες καὶ προβληματισμούς.

Ἀδελφοί μου, σήμερα ποὺ τὰ πάντα καταρρέουν, πού, ὅπως γράφει ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Εὐαγγελιστὴς, «νῦν κρίσις ἐστὶ τοῦ κόσμου τούτου, νῦν ὁ ἄρχων τοῦ κόσμου τούτου ἐκβληθήσεται ἔξω» (Ἰωάννου ιβ΄, 31)· ἂς μὴν ἀπελπιζόμεθα, διότι «ὁ Λόγος σάρξ ἐγένετο»(Ἰωάνν. α’ 14) πρὸς χάριν μας, γιὰ νὰ μᾶς ἀνυψώσει πρὸς τὸν οὐρανό. «Αὐτὸς ἐνηνθρώπησε, ἵνα ἡμεῖς θεοποιηθῶμεν», γράφει ὁ Μέγας Ἀθανάσιος. Γι᾿ αὐτὸ σήμερα ἡ Ἐκκλησία μας διὰ τοῦ Ἱεροῦ Ὑμνωδοῦ της μᾶς προτρέπει: «Χριστὸς γεννᾶται δοξάσατε … Χριστὸς ἐπὶ γῆς Ὑψώθητε».

Ὑψώθητε, ἀπὸ τὰ ἐφήμερα καὶ πρόσκαιρα στὰ ἄφθαρτα καὶ αἰώνια, γιατὶ «ἡμῶν τὸ πολίτευμα ἐν οὐρανοῖς ὑπάρχει» (Φιλ. γ’ 20).

Ὑψώθητε, ἀπὸ τὰ ψεύτικα εἴδωλα ποὺ μὲ χίλιους τρόπους μαγνητίζουν τὰ πλήθη καὶ ἰδιαίτερα τὴ νεολαία, στὴ ζωὴ τῆς ἀλήθειας καὶ τοῦ φωτός, γιατὶ « ἐγὼ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου» (Ἰωάννου η’ 12).

Ὑψώθητε, ἀπὸ τὴ ζωὴ τῶν παθῶν καὶ τῶν ἐλαττωμάτων στὴν κατὰ Θεὸν Μετάνοια, τὴ Μετάνοια ποὺ παρέχεται διὰ τῶν Μυστηρίων τῆς Ἐκκλησίας μας, διότι «χαρὰ γίνεται ἐνώπιον τῶν Ἀγγέλων τοῦ Θεοῦ, ἐπὶ ἑνὶ ἁμαρτωλῷ μετανοοῦντι» (Λουκ. ιε’,10).

Ὑψώθητε, ἀπὸ τὸν φόβο, τὸ ἄγχος, τὴν ἀγωνία καὶ τὰ κάθε εἴδους ἀδιέξοδα στὴ χαρὰ, τὴν ἐλπίδα καὶ τὴν ψυχικὴ εἰρήνη, διότι «ὁ Χριστὸς ἐστιν ἡ εἰρήνη ἡμῶν» (Ἐφ. β΄, 14)· καὶ ὁ Μέγας Βασίλειος μᾶς λέγει «ζητῶντας τὴν εἰρήνη στὴν πραγματικότητα ζητοῦμε τὸν Χριστό».

Ὑψώθητε, ἀπὸ τὴ δουλεία τῆς ἀπληστίας, τοῦ ἐγωισμοῦ, τῆς φιλαυτίας, τοῦ ψεύδους, τῆς ἀπάτης στὴν «ἐλευθερία τῆς δόξης τῶν τέκνων τοῦ Θεοῦ» (Ρωμ.η’, 21), διότι «Τί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ; ἢ τὶ δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ;» (Μαρκ. η’, 36-37). Καὶ συμπληρώνει ἕνας σύγχρονος Ἅγιος, ὁ π. Ἰουστῖνος Πόποβιτς, «Ἀδελφέ μου, τὰ πάντα δῶσε γιὰ τὸν Χριστό, Τὸν Χριστὸ μὴ δώσεις γιὰ τίποτε».

Καιρὸς λοιπόν, νὰ ξυπνήσουμε καὶ νὰ ἀπομακρύνουμε ἀπὸ πάνω μας ὅλα μας τὰ πάθη ποὺ μᾶς χωρίζουν ἀπὸ τὴ Βασιλεία τῆς εἰρήνης, μᾶς προτρέπει ὁ Ἱερὸς Χρυσόστομος καὶ συνεχίζει «θυμήσου, ἄνθρωπε, ὅτι σήμερα ἢ αὔριο πρόκειται νὰ βρεθεῖς στοὺς οὐρανοὺς καὶ νὰ δεῖς τοὺς Ἀγγέλους καὶ νὰ παρασταθεῖς μπροστὰ στὸν «ἐν Σπηλαίῳ Γεννηθέντι καὶ ἐν Φάτνῃ ἀνακληθέντι» φοβερὸ Κριτή. Ἂν θέλεις νὰ δεῖς τὸν Ἅγιο, ἁγίασε τὸν ἑαυτό σου· ἂν θέλεις νὰ δεῖς τὸν ἀμόλυντο, ἅγνισε τὸν ἑαυτό σου. Θυμήσου, ὅτι μετὰ ἀπὸ λίγο ὅλα τὰ φθαρτὰ καὶ πρόσκαιρα τὰ ἐγκαταλείπεις, γι᾿ αὐτὸ φώναξε μὲ ὅλη τὴ δύναμη τῆς ψυχῆς σου: Σῶσον ἡμᾶς, Υἱὲ Θεοῦ. Προσκυνοῦμεν σου τὴν Γένναν, Χριστέ· δεῖξον καὶ δώρησαι ἡμῖν τὴν Βασιλείαν Σου. Ἀμήν».


Διάπυρος πρὸς Χριστὸν Νηπιάσαντα
Εὐχέτης Ὑμῶν
Ὁ Μητροπολίτης

6982213d-3748-4c04-8d6f-201b3302ed73

Η ΓΙΟΡΤΗ

ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ  ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ  ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ» .


ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΜΕ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΨΥΧΗΣ .

ΜΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΕΛΩΔΗΜΑΤΑ

ΑΠΟ  ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ κ.ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΒΙΑΡΛΗ .

ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ  ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 / 18:30

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΥΡΓΕΛΛΑΣ     ( πλησίον του Ι.Ναού).

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ.Μέσα σε μια άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα , στην κατάμεστη απο παραγωγούς και συνεργάτες του σταθμού αίθουσα εκδηλώσεων της Ι.Μ.Αργολίδος πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου η έναρξη της νέας ραδιο-πνευματικής χρονιάς . Τον αγιασμό που προηγήθηκε της εκδηλώσεως τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ.κ.Καλλίνικος , παρόντος και συνευλογούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ.Ιακώβου .Στην συνέχεια ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Διευθυντή του σταθμού κ.Γεωργίου Καζά ,και  του προέδρου του Συλλόγου Φίλων του Ρ/Σ κ.Επαμεινώνδα Σκοπετέα οι οποίοι και αναφέρθηκαν με συγκίνηση στον επί 15 συναπτά έτη συνεργάτη και παραγωγό του σταθμού , τον αγαπημένο δάσκαλο όλων κ.Διογένη Μαλτέζο , ο οποίος θέλησε εφέτος να σταματήσει να βρίσκεται πίσω απο τα μικρόφωνα του σταθμού μας .Για την τόσο γεμάτη σε πνεύμα και πίστη ραδοφωνική του ιστορία μίλησε η παλιά του συνεργάτις κ.Δήμητρα Μποζιονέλου με λόγια ψυχής και ευγνωμοσύνης .Την συγκίνησή του δεν κατάφερε να κρύψει και ο ίδιος ο κύριος Διογένης ο οποίος με το γνώριμο και γλαφυρό του ύφος μας ταξίδεψε ξανά στις αμέτρητες νύχτες που συντροφιά με τον νυμφίο Χριστό ετοίμαζε τις αμέτρητες ψυχωφελείς εκπομπές του .Τον κύριο Μαλτέζο τίμησαν με αναμνηστικά τόσο ο Ραδιοφωνικός σταθμός ο οποίος προσέφερε επίσης και έναν έπαινο στον σπουδαίο διδάσκαλο , όσο και ο σύλλογος φίλων του σταθμού μας με μια εικόνα του προστάτου του,  Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου .Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο προσκεκλημένος του σταθμού μας κύριος Λυκούργος Μαρκούδης , υπέυθυνος προγράμματος και παραγωγών  του Ρ/Σ της Πειραϊκής Εκκλησίας , ο οποίος μίλησε πραγματικά στις ψυχές μας όπως και ο ευλογημένος σταθμός τον οποίο όλως επαξίως απέδειξε οτι εκπροσωπεί .Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ.Ιάκωβος ο οποίος συγκινημένος θυμήθηκε τα πρώτα  βήματα του σταθμού και ευχαρίστησε απο καρδιάς για την προσφορά του τον κ.Διογένη Μαλτέζο .Δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όσους ζώντες και κεκοιμημένους πορεύθηκαν δημιουργικά με τον σταθμό μας δημιουργώντας την σημερινή του εξαίρετη παρουσία στην πνευματική οικοδομή των χιλιάδων ακροατών του εντός και εκτός των τοιχών της ευλογημένης Αργολίδας ...

DSC_3073AGIASMOS_GIA_NEO_ETOS_RADIOFONOU_MHTROPOLHS_ARGOLIDAS

Ακολουθεί η ομιλία του προέδρου του Συλλόγου φίλων του Ρ/Σ/ της Ι.Μ.Αργολίδος "Ορθόδοξος Ομολογία"

Καλή ραδιοφωνική χρονιά σε όλους ακροατές φίλους και παραγωγούς του σταθμού μας με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας…

Καλές υπομονές ( Υπάρχει όπως γνωρίζετε και η Αγία Υπομονή ,τις μεσιτείες της οποίας ας επικαλούμαστε φέτος …)

Να χαιρετίσω και τον εξόχως  δημιουργικό και παραγωγικό κ.Μαρκούδη και να  ευχαριστήσω στο πρόσωπό του όλες τις φωνές που  απαρτίζουν ένα ραδιόφωνο που αληθινά μιλάει στην ψυχή μας …(σ.σ.Πειραϊκή Εκκλησία)

Ιδιαιτέρως στους συνεργάτες και παραγωγούς του σταθμού μας  θα ήθελα να εκφράσω την αγάπη μας και την αληθινή εκτίμηση για το  σπουδαίο έργο που παράγουν , έμπλεο αγάπης προσφοράς και ανιδιοτέλειας… Μια ευχή για όλους μας ..Ας προσπαθήσουμε πιότερο φέτος να μετουσιώσουμε σε τρόπο ζωής όσα θαυμαστά και άγια ακουστούν στις εκπομπές μας ..Αυτή θα είναι η καλύτερη και εμφατικότερη ομολογία της Χριστιανικής Ορθόδοξης πίστης μας …

Και τέλος επιτρέψτε μου να αναφερθώ στον κ.Διογένη Μαλτέζο ως πρόεδρος του συλλόγου φίλων του Ρ/Σ επομένως και δικών του φίλων , τον αγαπημένο όλων μας χωρίς την παραμικρή  εξαίρεση …

Μια φωνή …χίλιες λέξεις !! Καλωσήλθατε στο Αρχονταρίκι μας ακουγόταν  στους τίτλους της εκπομπής του  …πρόσκληση για κέρασμα πνευματικό λίγες ώρες μετά τον Εκκλησιασμό και την συμμετοχή μας στην Ευχαριστιακή λατρεία τα ανεπανάληπτα πρωινά κάθε Κυριακής ….Και εμείς μπαίναμε ευλαβικά, καθόμασταν και ακούγαμε  ξανά όλα αυτά που λίγο νωρίτερα ύγραιναν τα μάτια μας και τις ψυχές μας ….

…Με το γλαφυρό και γνώριμο ύφος ενός ανθρώπου που σαν μαγικά μεταφερόταν  πίσω στον χρόνο , μεταδίδοντάς μας την ιερότητα όλων εκείνων των στιγμών του επιγείου περάσματος του Κυρίου μας, όπως αυτές κατεγράφησαν στο Άγιο Ευαγγέλιο, το οποίο εκφράζει ανυπέρβλητα το αληθινό νόημα και την εμπειρία της μητέρας όλων μας , της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας….

Η άλλη ραδιοφωνική παραγωγή του με τίτλο :«εφήμερα και αιώνια» αναζητούσε  με τρόπο γλυκό και νοσταλγικό ό,τι το θεόπνευστο είναι ικανό να μας χαρίσει αγιασμένα δάκρυα ,διαμάντια αληθινά στον δρόμο προς την πολυπόθητη αιωνιότητα…

Η φωνή του κυρίου Διογένη Μαλτέζου θα συνεχίσει να ηχεί σαν ήχος εσπερινής καμπάνας σε γιορτινό ξωκκλήσι …

Η αγάπη για τον συνάνθρωπο όπως αναδυόταν και πλημμύριζε τα ερτζιανά του Θεού σε κάθε ραδιοφωνική του συνάντηση μαζί μας θα μας δίνει πάντα την έμπνευση και την δύναμη να συνεχίζουμε στον κοινό αγώνα καθώς και να ξεπερνάμε τα όποια φαινομενικά τουλάχιστον αδιέξοδα ορθώνει μπροστά μας ο μισόκαλος…

Αγαπημένε μας Κύριε Διογένη καλή συνέχεια στο υπέροχα δημιουργικό ταξίδι της ζωής σας .Σας ευχαριστούμε για όλα…


m1
Πότε θα ξαναέρθετε μας ρώτησε ο Φραγκίσκος....Να μας θυμάστε και να μην έχετε ταμπού μας είπε ο Γιώργος ...Δυό απ τις πολλές αγγελικές ψυχές τις οποίες φιλοξενεί το  Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων “Ο Άγιος Παντελεήμων” της Ι.Μ.Μονεμβασίας και Σπάρτης .Το επισκεφθήκαμε στα πλαίσια της Προσκυνηματικής εκδρομής στον Μυστρά και στην Ιερά Μονή Ζερμπίτσας , την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογός μας το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 .Δύο Λεωφορεία με φίλους του Συλλόγου ταξίδεψαν ως τα ιερά μονοπάτια της καστροπολιτείας του Μυστρά και στο ξακουστό Μοναστήρι της Παναγιάς μας της Ζερμπίτσας . Την ευλογία που πήραμε όλοι ως προσκυνητές την συμπλήρωσε με τρόπο εξόχως συγκινητικό η αγάπη που λάβαμε απο τους αγγέλους του ιδρύματος . Ξεχωριστή επίσης ήταν η φιλοξενία απο τον π.Ιωάννη υπεύθυνο του ιδρύματος και άοκνο διάκονο των πασχόντων αδερφών μας , αλλά και απο τα λαμπερά και ευγενή πρόσωπα όσων εργάζονται στο ίδρυμα.
 
m2
Τα περισσεύματα της αγάπης που αντλήσαμε όλοι μας δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκριθούν με τα υλικά αγαθά που όλοι με ζήλο και αδερφική αγάπη φροντίσαμε να συγκεντρωθούν για τις ανάγκες του ιδρύματος . Μια υπόσχεση βγήκε απο τα χείλη όλων μας . Αυτή να ναι η πρώτη απο μια σειρά επισκέψεων ψυχής στα αγαπημένα πλέον μέρη της προσφοράς και της θυσίας για τον πλησίον.  

 

(Πατήστε εδώ ώστε να συνδεθείτε με το ίδρυμα.) 


25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΜΥΣΤΡΑ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ :

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΑΠΟ ΝΑΥΠΛΙΟ(ΔΕΗ) 6:30π.μ/

ΑΠΟ ΆΡΓΟΣ(ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ) 6:50π.μ

1Ος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΜΥΣΤΡΑΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ :09:15-11:30 π.μ

2ος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ : ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ-ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ Ι.Μ.ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ &ΣΠΑΡΤΗΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ 12:00-13:00 μ.μ

3ος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ :ΠΑΡΟΡΙ ή ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΑΡΙ για φαγητό και ξεκούραση /13:30-15:30 μ.μ

4ος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: Ι.Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΖΕΡΜΠΙΤΣΗΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ 16:15-17:30 μ.μ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑ 17:45 -18:00 μ.μ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ περίπου στις 20:30-21:00  μ.μ

ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ 12€

Πληροφορίες : 27520 26416

Με εν Χριστώ Αγάπη

Το ΔΣ του Συλλόγου  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας και το Δ/Σ Του Συλλόγου «Ορθόδοξος Ομολογία» του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος ανακοινώνεται :

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011  η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου προστάτη του συλλόγου .

Την εσπέρα της προπαραμονής Παρασκευή 17 Ιουνίου και ώρα 20:30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου και Προστάτου του Συλλόγου των Φίλων Του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος . Η Ιερά Αγρυπνία θα πραγματοποιηθεί στον Ι.Ν.Αγίας Φωτεινής Ναυπλίου στον λόφο της Ευαγγελιστρίας .

Η Ιερά Αγρυπνία θα τελειώσει περίπου στις 12:30 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. 


ΠΑΣΧΑ 2011
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ Β’
Πρὸς τὸ χριστεπώνυμον πλήρωμα
τῆς καθ᾿ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
«Ἀδελφοί μου ἐν Κυρίῳ ἀγαπητοί» (Ἰακώβ. α’ 16)
«Χ ρ ι σ τ ὸ ς Ἀ ν έ σ τ η»


«Ἀναστάσεως ἡμέρα λαμπρυνθῶμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου Πάσχα, ἐκ γὰρθανάτου πρὸς ζωὴν καὶ ἐκ γῆς πρὸς οὐρανόν, Χριστὸς ὁ Θεός, ἡμᾶςδιεβίβασεν…» ἀναφωνεῖ ἀγαλλόμενος ὁ ἱερὸς Ὑμνογράφος καὶ συμπληρώνει ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος:
«Σήμερα γιορτάζουμε τὴ λαμπρή νίκη μας. Σήμερα ὁ Κύριός μας ἔστησε τὸ τρόπαιο κατὰ τοῦ θανάτου, κατέλυσε τὴν τυραννία τοῦ διαβόλου καὶ μᾶς χάρισε τὴν ὁδό τῆς σωτηρίας, διὰ τῆς ἀναστάσεως. Ὅλοι χαιρόμεθα, σκιρτᾶμε, ἀγαλλόμεθα. Ἂν καὶ ὁ Κύριός μας Χριστὸς νίκησε καὶ ἔστησε τὸ τρόπαιο, ἐν τούτοις κοινὴ εἶναι ἡ εὐφροσύνη καὶ ἡ χαρά μας… Σήμερα ἡ σύναξη τῶν ἀγγέλων καὶ ὁ χορὸς ὅλων τῶν οὐρανίων δυνάμεων ἀγάλλονται γιὰ τὴ σωτηρία τῶν ἀνθρώπων».
Μέγα ὄντως, θαυμαστὸ καὶ χαρμόσυνο τὸ γεγονὸς τῆς Ἀναστάσεως τοῦΚυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ. Ὅλη ἡ ἱστορία τοῦ Χριστιανισμοῦ δὲν εἶναιτίποτα ἄλλο, παρὰ ἡ ἱστορία ἑνὸς καὶ μοναδικοῦ θαύματος, τῆςἈναστάσεως τοῦ Χριστοῦ. Τὴν ἀλήθεια αὐτὴ τονίζει ὁ Ἀπόστ. Παῦλος ὅτανγράφει στοὺς Κορινθίους: «εἰ δὲ Χριστὸς οὐκ ἐγήγερται, κενὸν ἄρα τὸκήρυγμα ἡμῶν, κενὴ δὲ καὶ ἡ πίστις ἡμῶν» (Α’ Κορινθ. ιε’, 14). Δηλ. ἐὰν ὁ Χριστὸς δὲν εἶχε ἀναστηθεῖ τότε θὰ ἦταν χωρὶς νόημα τὸ κήρυγμά μας, χωρὶς νόημα καὶ ἡ πίστη μας.
Καὶ ὁ ἅγιος Αὐγουστῖνος παρατηρεῖ: «Δὲν εἶναι καθόλου γιὰ μᾶς μεγάλο, ἂν πιστεύουμε ὅτι ὁ Χριστὸς πέθανε. Αὐτὸ τὸ πιστεύουν καὶ οἱ εἰδωλολάτρες. Καὶ οἱ Ἰουδαῖοι. Καὶ ὅλοι οἱ ἁμαρτωλοί. Ὅλοι πιστεύουν ὅτι πέθανε. Ἡ πίστη τῶν χριστιανῶν εἶναι ἡ Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ. Αὐτὸ εἶναι γιὰ μᾶς τὸ μεγάλο: Πιστεύουμε, ὅτι ὁ Χριστὸς ἀναστήθηκε». Ἀλλὰ ἡ Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ εἶναι καὶ τῆς προσωπικῆς μας ζωῆς θεμέλιο. Σημαίνει γιὰ μᾶς τὴν πιὸ βαθιὰ καὶ οὐσιαστικὴ μεταμόρφωση. Πρόκειται γιὰ τὴν πνευματικὴ καὶ ἠθικὴ ἀνάστασή μας ἀπὸ τὰ νεκρὰ ἔργα τῆς ἁμαρτίας, ἀπὸ τὴν κατάσταση τῆς ἁμαρτίας καὶ τῆς φθορᾶς.
Γράφει πολὺ χαρακτηριστικὰ ὁ Ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς: «Ὁ ἄνθρωπος γεννιέται στ᾿ ἀλήθεια ὄχι ὅταν (τὸν) φέρνει στὸν κόσμο ἡ μητέρα του, ἀλλὰ ὅταν πιστεύει στὸν Ἀναστημένο Σωτήρα Χριστό, γιατὶ τότε γεννιέται στὴνἀθάνατη καὶ αἰώνια ζωή, ἐνῶ ἡ μητέρα γεννᾶ τὸ παιδί της πρὸς (τὸν)θάνατο, γιὰ τὸν τάφο. Ἡ Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ εἶναι ἡ μητέρα ὅλων μας,ὅλων τῶν Χριστιανῶν, ἡ μητέρα τῶν ἀθανάτων. Διὰ (μέσου) τῆς πίστηςστὴν Ἀνάσταση τοῦ Κυρίου, γεννιέται πάλι ὁ ἄνθρωπος, γεννιέται γιὰ τὴναἰωνιότητα».
Ὅμως, γιὰ νὰ ὠφεληθοῦμε ἀπ᾿ αὐτὴ τὴν πίστη, θὰ πρέπει νὰ ἀπεκδυθοῦμε«τὸν παλαιὸν ἄνθρωπον σὺν ταῖς πράξεσιν αὐτοῦ» (Κολ. γ’, 9) καὶ νὰἐνδυθοῦμε τὸν «καινὸν ἄνθρωπον, τὸν κατὰ Θεὸν κτισθέντα» (Ἐφ. δ’, 24).Λοιπόν, ἂς γίνουμε ἄνθρωποι τῆς Ἀναστάσεως, σύμφωνα μὲ τὸν λόγο τοῦἈποστόλου Παύλου «εἰ οὖν συνηγέρθητε τῷ Χριστῷ, τὰ ἄνω ζητεῖτε, οὗ ὁΧριστός ἐστιν, τὰ ἄνω φρονεῖτε μὴ τὰ ἐπὶ τῆς γῆς» (Κολ. γ’ 1-2).
Ἔτσι ἔζησαν οἱ ἅγιοι τῆς Ἐκκλησίας μας. Αὐτό, ἀκριβῶς, καλούμεθα νὰ κάνουμε καὶ ὅλοι ἐμεῖς σήμερα ὡς ὀρθόδοξοι Χριστιανοί. Ἐνισχυμένοι μὲ τὰἹερὰ Μυστήρια τῆς Μετανοίας καὶ τῆς Θείας Εὐχαριστίας ὀφείλουμε τὸὑπόλοιπο τῆς ζωῆς μας νὰ περιπατήσουμε «ἐν καινότητι ζωῆς» (Ρωμ. στ’,4), ὥστε μὲ τὸ φωτεινὸ παράδειγμά μας νὰ διακηρύτ-τουμε πρὸς κάθεκατεύθυνση τὴν πίστη μας στὸν Ἀναστάντα Κύριό μας καὶ στὴ Μία, Ἁγία,Καθολικὴ καὶ Ἀποστολικὴ Ἐκκλησία Του.
Μόνο μὲ αὐτὸν τὸν τρόπο, τῆς ἐπιστροφῆς μας στὴν πίστη καὶ τὴ ζωὴ τῆςἈναστάσεως τοῦ Θεανθρώπου, σὰν μοναδικὸ πλέον τρόπο σωτηρίας, θὰ εἶναι δυνατὸν νὰ ψάλλουμε καὶ αὐτὸ τὸ Πάσχα καὶ ὡς Ἐκκλησία καὶ ὡς Ἔθνος καὶ ὡς οἰκογένεια, ἀλλὰ κυρίως ὡς ἄτομα τὸν νικητήριο Παιάνα τῆςἘκκλησίας μας, τὸ «Χριστὸς Ἀνέστη», γιὰ νὰ νοιώσουμε μέσα μας καὶ γύρω μας τὴν τόσο ἀπαραίτη-τη γιὰ τὴν ἐποχή μας «εἰρήνη τοῦ Θεοῦ» τὴν πάντα νοῦν ὑπερέχουσα κατὰ τὸν Ἀπόστολο Παῦλο (Φιλ. δ’, 7). 
Ἂς εὐχηθοῦμε ἡ Χάρις καὶ ἡ εὐλογία τοῦ Ἀναστάντος Κυρίου μας νὰκαταυγάσει μὲ τὸ «ἀνέσπερο φῶς Του» τὶς ψυχὲς ὅλων μας, τὴν κοινωνίαμας, τὶς οἰκογένειές μας, ἰδιαιτέρως δὲ τοὺς πάσχοντας καὶ ἐν ἀνάγκαις εὑρισκομένους ἀδελφούς μας καὶ κυρίως τοὺς νέους μας. Ἀμήν.
Διάπυρος πρὸς Χριστὸν Ἀναστάντα
Εὐχέτης Ὑμῶν 
Ὁ Μητροπολίτης

Σε μια σχεδόν κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του Ιερού Προσκυνήματος  Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου Ζόγκα Ελληνικού Άργους πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου μας με τίτλο: " Άλλη μια Σαρακοστή ή μια άλλη Σαρακοστή "  την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011. Ο π.Εφραίμ Παναούσης ιχνηλάτισε πνευματικά με τον γνώριμο τρόπο του ,  την πορεία του Ορθόδοξου Χριστιανού προς τον Ζωοποιό Γολγοθά και την λυτρωτική Τριήμερον Έγερσιν .Στην συνέχεια προβλήθηκε ψηφιακό υλικό με θέμα την Προηγιασμένη Θ.Λειτουργία το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Ορθοδοξία και Παράδοση της Ι.Μ.Σισανίου και Σιατίστης .Στα πλαίσια της εκδήλωση διατέθηκε μια πολύ προσεγμένη έκδοση με θέμα  την Μ.Τεσσαρακοστή για παιδιά απο τις εκδόσεις Ποταμίτη .Προηγήθηκε η κατανυκτική ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ναό του Αγίου Ιγνατίου .
Ευχαριστούμε απο ψυχής όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας για την ολόθερμη ανταπόκριση στο κάλεσμά μας , και ευχόμαστε η πνευματική ανάταση που ήταν διάχυτη  με το τέλος της εκδηλώσεως , να συνοδεύει τα βήματα όλων μας καθ ' όλη την συνέχεια της πορείας προς το ανέσπερο φως της Ανάστασης .   

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 και ώρα 6:30 το απόγευμα , στο συνεδριακό κέντρο του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου Ζόγκα Ελληνικού Άργους , θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο:

Άλλη μια Σαρακοστή ή μιαάλλη Σαρακοστή ;

Ομιλητής θα είναι ο Ιερομόναχος π.Εφραίμ Παναούσης , προσφιλής από τις ψυχωφελείς εκπομπές του  , οι οποίες αναμεταδίδονται και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεώς μας 

Στα πλαίσια της ομιλίας  θα προβληθεί ένα σπάνιο οπτικό υλικό ημίωρης διάρκειας  με αντικείμενο την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία ,το οποίο επεξηγεί με όμορφο και κατανοητό  τρόπο , την σπουδαιότητα αυτής της Λατρευτικής συνάξεως , η οποία τελείται μόνο κατά  την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

 Της εκδηλώσεως θα προηγηθεί η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στο Καθολικό του Ιερού Προσκυνήματος .

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Ναύπλιο έμπροσθεν του πρακτορείου στις 17:30 μ.μ και από το Άργος έμπροσθεν Λαϊκής Αγοράς στις 17:45 μ.μ χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.

Στην κοινή οδοιπορία προς την Ζωοποιό Ανάσταση, σας προσκαλούμε σε μια εκδήλωση πνευματικής ανάτασης και ιερής χαρμολύπης.


 

kopipittas2011
Στην κατάμεστη απο κόσμο και Ορθόδοξο Χριστιανικό φρόνημα αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πυργέλλας , πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση του συλλόγου μας την Κυριακή 16 Ιανουαρίου επί τη ελεύσει του 2011 .

Σε μια άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου αλληλοευχήθηκαν απο ψυχής για την νέα χρονιά και άκουσαν την εξαιρετική χορωδία του Αγίου Πέτρου Άργους να αποδίδει με έξοχο τρόπο παραδοσιακά μελωδήματα και εορταστικούς ύμνους των ημερών ,υπο την Δ/νση του κ.Ιωάννη Χαβιαρλή και την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων .

Στην συνέχεια έγινε η κοπή της πίττας του συλλόγου απο τον Πρόεδρο του Πανελληνίου συνδέσμου κληρικών π.Γεώργιο Σελλή. Τα 6 φλουριά στις πίττες που μοιράστηκαν , έδωσαν στους φίλους που τα βρήκαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πνευματικά δώρα , όπως βιβλία και ψηφιακούς δίσκους με ομιλίες Πατέρων.

Ακολούθησε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου η οποία έδωσε το έναυσμα για ένα νέο έτος , έμπλεο ψυχωφελών δραστηριοτήτων και Χριστιανικής Ορθοδόξου Ομολογίας .

ΝΑΥΠΛΙΟ 9-1-2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την  Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 11:30 π.μ. , θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας, του  Συλλόγου Φίλων του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος  « Ορθόδοξος Ομολογία»  , στην «ζεστή» και καλαίσθητη αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πυργέλλας (πλησίον του Ιερού Ναού).

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν βυζαντινοί  ύμνοι και εορταστικά  μελωδήματα από μουσικό τμήμα της χορωδίας του Αγίου Πέτρου Άργους υπο την Δ/νση του κ.Γιάννη Χαβιαρλή και την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων   .

Θα υπάρχουν  κεράσματα για όλους ενώ όμορφα δώρα  περιμένουν αυτούς που θα βρούν τα αρκετά …. πρωτοχρονιάτικα φλουριά στην Βασιλόπιττα .

Σας περιμένουμε  όλους, μέλη και φίλους , με Χριστιανική αγάπη και αδερφικό πνεύμα να αλληλοευχηθούμε και να γιορτάσουμε από ψυχής τον ερχομό μιας ελπιδοφόρου νέας χρονιάς .

Σημειώνεται τέλος ότι στα  πλαίσια της εν λόγω εκδήλωσης  θα  πραγματοποιηθεί και η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας  λόγω ελλείψεως απαρτίας κατά την πρώτη της πρόσκληση. 


  Ναύπλιο 29-12-2010                                                                               

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αγαπητοί Φίλοι ,

σας  π ρ ο σ κ α λ ο ύ μ ε στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας ,

που θα γίνει στο Ναύπλιο (γραφεία συλλόγου) στις 8 Ιανουαρίου 2011, ημέρα Σάββατο

και ώρα 11:30 π.μ.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η εκ του καταστατικού προβλεπόμενη απαρτία των μισών μελών(τακτοποιημένων οικονομικά) του συλλόγου , η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την αμέσως επόμενη Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 11:30 π.μ. ,

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πυργέλλας (πλησίον του Ιερού Ναού) κατά την προγραμματισμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου μας .

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Απολογισμός πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου

2.  Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

3.Οικονομικός απολογισμός-έγκριση προϋπολογισμού νέου έτους

4. Κριτική και έγκριση λογοδοσίας

5. Λοιπά άλλα θέματα-συζήτηση

Εκ του Δ/Σ.

 

 

 

   


 

       
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2010                                                                                                                
                                                                             Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

ΙΑΚΩΒΟΣ Β’

Πρὸς

Τὸ χριστεπώνυμον πλήρωμα τῆς καθ᾿  ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

 


«Ἀδελφοί μου ἐν Κυρίῳ ἀγαπητοί» (Ἰακ. α’ 16)

«Ἐτέχθη ὑμῖν σήμερον Σωτήρ, ὅς ἐστι Χριστὸς Κύριος» (Λουκ.β΄, 11). Μ᾿ αὐτὰ  τὰ ἁπλὰ λόγια ὁ Ἄγγελος ἀνήγγειλε στοὺς ταπεινοὺς ποιμένες τῆς Βηθλεὲμ  τὴ χαρμόσυνη εἴδηση τῆς ἔλευσης τοῦ Μεσσία, ἐνῶ «πλῆθος στρατιᾶς οὐρανίου» ξάφνιασε τὴν ἄδολη καρδιά τους μὲ τὸν πρωτάκουστο ὕμνο ποὺ ἔψαλε:«Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία» (Λουκ.β΄, 14).

Ἡ πολυστένακτος γῆ δέχθηκε μὲ ἀνακούφιση τὸ οὐράνιο αὐτὸ μήνυμα. Τὸ μήνυμα τῆς εἰρήνης καὶ τῆς εὐτυχίας. Ὁ ἄνθρωπος ἀπὸ τὴ στιγμὴ ποὺ ἀντάλλαξε τὸ θέλημα τοῦ Δημιουργοῦ του μὲ τὸ δικό του θέλημα, ἔγινε ἐχθρὸς τοῦ Θεοῦ. Ὁ φόβος, ὁ πόνος, ἡ ἀγωνία καὶ ὁ θάνατος κυριάρχησαν στὴν ἀνθρώπινη ζωή. Τὸ συμφέρον θεοποιήθηκε  καὶ ταυτίστηκε μὲ τὸν ἀνθρώπινο προορισμό, καὶ γενικὰ  ὁ ἄνθρωπος ἔγινε ξένος πρὸς τὴ χαρὰ καὶ τὴν εἰρήνη ποὺ αἰσθανόταν πρὸ τῆς παρακοῆς. Ἐξ αἰτίας ὅλων αὐτῶν, ὁλόκληρη ἡ ἀνθρωπότητα μὲ πολὺ πόθο περίμενε τὴ θεϊκὴ ὑπόσχεση τῆς λυτρώσεως, τὸν ἐρχομὸ τοῦ Σωτῆρα της· «Σωτῆρα ἀπεκδεχόμεθα Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν» (Φιλ. γ’ 20), γράφει ὁ Ἀπόστολος Παῦλος.

Καὶ  «ὅτε ἦλθε τὸ πλήρωμα τοῦ χρόνου, ἐξαπέστειλεν ὁ Θεὸς τὸν Υἱὸν Αὐτοῦ γενόμενον ἐκ γυναικὸς … ἵνα τὴν υἱοθεσίαν ἀπολαύωμεν» (Γαλ. δ’ 4-5). Ὁ Υἱὸς τοῦ Θεοῦ ἔγινε υἱὸς τῆς Παρθένου. Ἔγινε ἄνθρωπος, γιὰ νὰ ἀνεβάσει τὸν ἄνθρωπο στοὺς οὐρανούς· «Αὐτὸς ἐνηνθρώπησε, ἵνα ἡμεῖς θεοποιηθῶμεν», γράφει ὁ Μέγας Ἀθανάσιος. Καὶ συμπληρώνει ὁ Ἱερὸς Χρυσόστομος «διὰ τοῦ ὀνόματος Αὐτοῦ καταλύθηκε ὁ θάνατος, δέθηκαν οἱ δαίμονες, ἄνοιξε ὁ οὐρανός, ἄνοιξαν διάπλατα οἱ πόρτες τοῦ παραδείσου, στάλθηκε τὸ Ἅγιο Πνεῦμα, οἱ δοῦλοι ἔγιναν ἐλεύθεροι, οἱ ἐχθροί, οἱ γιοί, οἱ ξένοι ἔγιναν κληρονόμοι, οἱ ἄνθρωποι ἄγγελοι. Γιατὶ λέγω ἄγγελοι; Ὁ Θεὸς ἔγινε ἄνθρωπος, καὶ ὁ ἄνθρωπος Θεός· τὰ οὐράνια ἀναμίχτηκαν μὲ τὰ ἐπίγεια·  τὸ σκοτάδι σβήστηκε, τὸ φῶς ἔλαμψε, ὁ θάνατος κατατροπώθηκε». Ἡ παρουσία δηλαδὴ τοῦ Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ μᾶς συμφιλίωσε μὲ τὸν Θεό· ὁ Σαρκωμένος Λόγος τοῦ Θεοῦ ἦρθε γιὰ νὰ φέρει στὸν πεπτωκότα ἄνθρωπο τὴν εἰρήνη, ὅπως χαρακτηριστικὰ ψάλλει ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία : «Θεὸς ὢν εἰρήνης, Πατὴρ οἰκτιρμῶν τῆς μεγάλης Βουλῆς σου τὸν Ἄγγελον, εἰρήνην παρεχόμενον ἀπέστειλας ἡμῖν …» (Ε’ ᾠδὴ Καταβασιῶν Χριστουγέννων).

Ἀδελφοί μου, σήμερα πολλοὶ μιλοῦν γιὰ Εἰρήνη, δημιουργοῦν εἰρηνευτικοὺς ὀργανισμούς, διοργανώνουν συνέδρια καὶ ἄλλες ἐκδηλώσεις  χάριν τῆς εἰρήνης, ἀλλὰ  ἡ πολυπόθητος Εἰρήνη παραμένει μιὰ φευγαλέα σκιὰ τοῦ πλανήτη μας. Ἂς μὴν ξεχνᾶμε πὼς χωρὶς Χριστὸ δὲν μπορεῖ νὰ ὑπάρξει Εἰρήνη στὴ γῆ, καὶ μάλιστα στὶς καρδιές μας. Μᾶς τὸ ξεκαθαρίζει τὸ πνεῦμα τοῦ Θεοῦ μὲ τὸ στόμα τοῦ Ἀποστόλου Παύλου : «Ὁ Χριστός ἐστιν ἡ εἰρήνη ἡμῶν» (Ἐφ. β’ 14). Σ᾿ Αὐτὸν τὸν Μεγάλο Εἰρηνοποιὸ θὰ βροῦμε τὴν Εἰρήνη καὶ τὴν Εὐτυχία, ποὺ μᾶς προσφέρεται μέσα στὸ πνευματικὸ σῶμα Του, δηλαδὴ στὴν Ἁγία Ἐκκλησία Του, ἡ ὁποία μὲ τὰ θεῖα μυστήριά της καὶ κατ᾿ ἐξοχὴν μὲ τὸ μυστήριο τῆς Θ. Εὐχαριστίας μᾶς ἀπαλλάσσει ἀπὸ τὶς ἁμαρτίες, μᾶς ἁγιάζει, μᾶς ἀναγεννᾶ καὶ μᾶς λυτρώνει. «Τό αἷμα τοῦ Χριστοῦ καθαριεῖ τὴν συνείδησιν ἡμῶν ἀπὸ νεκρῶν ἔργων» (Ἑβρ. θ΄ 14), δηλαδὴ τὸ αἷμα τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ καθαρίζει τὴ συνείδησή μας ἀπὸ τὰ ἔργα τὰ ὁποῖα φέρουν τὴν ψυχικὴ νέκρωση καὶ ἀφαιροῦν τὴν ἐσωτερικὴ χαρὰ καὶ εἰρήνη.

Ἑπομένως, ἂν θέλουμε τὴ χαρὰ, τὴν εἰρήνη,  τὴν εὐτυχία καὶ γενικὰ τὴ λύση ὅλων τῶν μεγάλων κοινωνικῶν καὶ τραγικῶν προβλημάτων, δὲν ἔχουμε παρὰ νὰ σπεύσουμε ὅλοι, μικροὶ καὶ μεγάλοι, ἄρχοντες καὶ λαὸς καὶ μάλιστα οἱ νέοι μας στὸ Σπήλαιο τῆς Βηθλεέμ καὶ ἐκεῖ μὲ πίστη, ἁπλότητα, ταπείνωση καὶ μετάνοια νὰ προσκυνήσουμε τὸ Θεῖο Βρέφος καὶ νὰ Τοῦ ἐναποθέσουμε τὸν ἑαυτό μας καὶ τὰ πάσης φύσεως προβλήματά μας· καὶ τότε θὰ αἰσθανθοῦμε καὶ ἐμεῖς ὅπως οἱ ταπεινοὶ ποιμένες τῆς Βηθλεὲμ χαρὰν μεγάλην, καὶ μὲ εὐφρόσυνη καρδιὰ θὰ δοξολογοῦμε καὶ ἐμεῖς τὸν Σωτῆρα μας Ἰησοῦ Χριστό, ψάλλοντας τὸν Ἀγγελικὸ ὕμνο «Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καὶ ἐπὶ γῆς  εἰρήνη ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία» (Λουκ. β’ 14).

 

Διάπυρος πρὸς Χριστὸν Νηπιάσαντα

Εὐχέτης Ὑμῶν

Ὁ Μητροπολίτης

Ναύπλιον Χριστούγεννα 2010


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

Καλή εκκλησιαστική και ραδιοφωνική χρονιά σε όλους μας . Στον Διευθυντή του σταθμού μας και τους συνεργάτες του ,σε όλους τους παραγωγούς παλαιούς και νέους .Όλοι διαισθανόμαστε το χαλεπό των ημερών ,όχι διακατεχόμενοι από τρομολαγνεία και φοβικά συναισθήματα μα από καλή ανησυχία και αγωνία για την σωτηρία όλων ημών που βρίσκουμε ανάπαυση στα ….ερτζιανά του Θεού και στο ευλογημένο καταφύγιο του ραδιοφωνικού μας σταθμού .

 

Μια ευχή για το εφετινό πρόγραμμα : Ας υπάρξει φέτος ο πιο γλυκός και πιότερο από ποτέ αναγκαίος πλεονασμός …Ας ακουστεί το πιο φωτεινό και ζωογόνο  όνομα, το υπέρ παν όνομα του Χριστού μας αναρίθμητες φορές ,  περισσότερες από ποτέ  σε πείσμα όλων εκείνων που με περίσσιο ζήλο προσπαθούν εδώ και καιρό να απο-Χριστοποιήσουν όχι μόνο το εκκλησιαστικό ραδιόφωνο  ,κάνοντάς το κοσμικό , εναλλακτικό ,ανταγωνιστικό  ή οτιδήποτε άλλο πλην του βαθύτατα Χριστολογικού και Ορθοδόξου , μα  και την ίδια μας την ζωή .

 

Καλή δύναμη σε όλους μας . Συντονιστείτε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος …Τάλαντο ραδιοφωνικής ψυχής γεμάτης από Χριστό και τους Αγίους Του .


ΙΟΥΛΙΟΣ 2010

Μακάρι να μπορούσα να πάρω μαζί μου στις διακοπές τα μυστικά του Κόντογλου ...να τις κάνω ευλογημένες και αξέχαστες ...Το καταφύγιο της ψυχής αναζητά θύμισες και μυρωδιές ….

Από ένα ψαραδοχώρι με ξένοιαστους και αμέριμνους για πάσαν την βιωτικήν...ντόπιους ,με την ξυπολισιά τους να φανερώνει στα μάτια σου την αληθινή καλοκαιρινή ευτυχία...Το"έχει ο Θεός", που συνεχώς ακούς να βγαίνει απ το στόμα τους σε κάνει να παίρνεις βαθιά ανακουφιστική ανάσα, μέσα στην οποία χωρά μόνο το σήμερα και ο επιούσιος ....

Από μια κελαρυστή πηγή σε μακρινό ξωκκλήσι που προσμένει καρτερικά τις μέρες τις ζεστές για να λειτουργηθεί …

Και εκεί που πιστεύεις πως κόπηκε η αναπνοή σου από τον λίβα μιας ακόμα δύσκολης μέρας που μοιάζει να σε κυβερνά ολότελα , αυτές οι ιερές "ζωγραφιές" έρχονται να σε δροσίσουν στο μέσα σου και να σε κάνουν να υγραίνεσαι μόνο στα μάτια ...

Νοιώθω , για λίγο έστω , να μην αποζητώ τίποτα άλλο ...μου αρκεί αυτή η θεόπνευστη σταλαγματιά μιας ξεχασμένης ωραιότητας και ένας εσπερινός ήχος καμπάνας να μου θυμίζει πως έφτασε το θέρος με τους πολλούς μεγάλους του Αγίους και πως πλησιάζει το... δικό του …ξεχωριστό Πάσχα ....

 Τέτοιες εικόνες ας πάρουμε μαζί μας όπου κι αν ταξιδέψουμε εφέτος …εικόνες από τον Χριστό και τους Αγίους του …Εικόνες που έχουν φωνή και …συχνότητα …105,2fm!

 

" Καλό και Ευλογημένο Καλοκαίρι "  
Καλή αντάμωση σε όλους !

 

 


Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Πρόσκληση για την εορτή του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου,
Σάββατο 19 Ιουνίου στον Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Ναυπλίου

Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Εκδήλωση Οίνος και Αίνος με π.Ανδρέα Κονάνο και Αφούς Χατζηνικολάου

  

Νέο Σχολείο

 

 

Νέο Σχολείο
Εκπαιδευτικός Όμιλος Αργολίδος
Ιδιωτικό Γυμνάσιο & Λύκειο 

Δαλαμανάρα, Αργολίδας
Τ.Κ. 21 200
Τηλ: 27510 62720
Fax: 27510 62721
E-mail: info@new-school.gr
neosholi@otenet.gr

Εκπαιδευτήρια Αφών Μαλτέζου

 

 

 Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο - Πρότυπα Εκπαιδευτήρια
Αφών Μαλτέζου

Φλέμινγκ 8
ΤΚ 21200 ΆΡΓΟΣ
Τηλ: 27510-67656
Φάξ: 27510-67893
Email: dmaltezou@gmail.com

Φιλολογικό Φροντιστήριο

 

 

 

 

Φιλολογικό ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.
Αυστηρά Τριμελή Τμήματα
Υπεύθυνος Σπουδών: Ιωάννης Ντεβές 

Δαναού 15
ΤΚ 21200 ΆΡΓΟΣ
Τηλ: 27510-69688
Κιν: 6974 434587


Ασφάλειες Καπετάνου

 

 

 

 

Ασφάλειες Καπετάνου
Πρακτορείο Γενικών Ασφαλειών

Κορίνθου 90
ΤΚ 21200  ΆΡΓΟΣ
Τηλ: 27510-69138
Φαξ: 27510 69139
Κιν: 69740 37585
Εmail: jonnisk@otenet.gr