Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Ραδιοφωνικοί Παραγωγοί

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail

 


 

Πριν τους παραγωγούς του σταθμού προηγείται η αναφορά των ανθρώπων που αδιαλείπτως φροντίζουν ώστε το ευλογημένο σήμα του σταθμού μας να εκπέμπεται απρόσκοπτα . Η Έφη Δημοπούλου και ο Τάσος Παπαϊωάννου οι δυο υπεύθυνοι της ροής του προγράμματος σε εικοσιτετράωρη βάση ,οι εκφωνητές του σταθμού με πολλές ραδιοφωνικές παραγωγές στο ενεργητικό τους , οι άνθρωποι που υπομονετικά ,με πίστη και ορθόδοξο φρόνημα στέκονται δίπλα σε κάθε παραγωγό ,με την άρτια τεχνική τους κατάρτιση την μεθοδικότητα και το ιερό πάθος για το αγαπημένο μας ραδιόφωνο. Τέλος, ας μην παραλείψουμε να αναφέρουμε  τον αιδεσιμότατο π. Κωνσταντίνο Σέρρο, εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πυργέλας  Άργους( πατήστε  εδώ ), Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Σταθμού μας ,ο οποίος επιβοηθά στην  ροή του προγράμματος του σταθμού μας. Με την αγαπημένη πλέον  Κυριακάτικη εκπομπή του με τίτλο Κοινωνικό και Πνευματικό λειμωνάριο μας εισάγει σε ευωδιαστά πνευματικά ,παραδείσια μέρη όπου η απλότητα και η αγαθοσύνη αγιασμένων μορφών που αγάπησαν εξ όλης καρδίας τον Χριστό μας , είναι η κυρίαρχη και ζωογόνος δύναμη που κάνει τα αδύνατα δυνατά σκορπίζοντας αγάπη και ελπίδα αιωνιότητας .

Τάσος Παπαϊωάνου Έφη Δημοπούλου


Τους ευχαριστούμε από ψυχής        
για την ως τώρα        
ανεκτίμητη προσφορά τους.       
π. Κωνσταντίνος Σέρρος

Υπεύθυνοι Ροής Προγράμματος –Ηχοληψίας και Εκφωνητές του Σταθμού:
Αναστάσιος Παπαϊωάννου – Έφη Δημοπούλου

Παραγωγοί του Σταθμού 2009-2013

(* Κάνοντας κλικ στη φωτογραφία ή το όνομα του κάθε παραγωγού, μπορείτε να μεταβείττε στο πρόγραμμα του Σταθμού μας και πιο συγκεκριμένα στην ημέρα προβολής της ραδιοφωνικής του εκπομπής ) . Στους συνεργάτες  αναφέρονται και όσοι δεν είναι φέτος πίσω απο τα μικρόφωνα μα αποτελούν πάντα την μεγάλη ραδιοφωνική μας οικογένεια . 

Καλωσορίζουμε επίσης όσους επανήλθαν στην ραδιοφωνική μας αγκαλιά και όσους απο εφέτος προσφέρουν με τις νέες παραγωγές τους στο πρόγραμμα του σταθμού μας .

1.  π. Πέτρος Αθανασόπουλος.Ο Αιδεσιμολογιότατος Πρεσβύτερος Εφημέριος του Ενορ.Ι.Ν.Τιμίου Προδρόμου Κυβερίου.

 

 

 

 

 

Με ...ραδιοφωνική θητεία από την εποχή που ως Λαϊκός ακόμα συνέδραμε τα μέγιστα ώστε ο σταθμός στα πρώτα του δειλά ραδιοφωνικά βήματα να διαθέτει την ποιότητα και την ψυχωφέλεια που τον ακολουθεί ως τις μέρες μας . Η φωνή του , σε πολλά ραδιοφωνικά μηνύματα ή στο αγιολόγιο της ημέρας ,μια πρωτοποριακή ραδιοφωνική παραγωγή του σταθμού η οποία “φωλιάζει” και σε προγράμματα άλλων ανά την Ελλάδα Ραδιοφώνων, είναι μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες του σταθμού. Η φετινή του εκπομπή πραγματεύεται το μεγαλείο της Χριστιανικής Ορθόδοξης πίστης ,όπως αυτό αναδύεται μέσα από τους Θεόπνευστους λόγους των Αγίων Πατέρων και των Ασκητών της Ερήμου  .

2.  Αυγουστοπούλου Δήμητρα, Φιλόλογος

 

 

 

 


Από το 1994 η φωνή της , γνώριμη και χαρακτηριστική υγραίνει τα μάτια μας ….με «σταλαγματιές Ορθοδοξίας» από την Αγία Ρωσία … Χριστός Ανέστη Χαρά μου … και ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ ζωντάνεψε σε μια εξαιρετική ραδιοφωνική μεταφορά της θαυμαστής Βιωτής του … Αλλά και όλοι σχεδόν οι Άγιοι της Αδερφής Εκκλησίας , Στάρετς, Σπηλαιώτες ,Όσιοι, Ομολογητές ,Νεομάρτυρες και Γέροντες ,ξεπήδησαν μέσα από τις σελίδες μιας συνεπέστατης σε θαύματα και θαυμάσια εκπομπής ..αγαπημένης ραδιοφωνικής συνήθειας για καιρό ! Οι ...μαργαρίτες που αλιεύει στο εφετινό πρόγραμμα του σταθμού , μας κάνουν να αισθανόμαστε πλούσιοι πνευματικά και πλήρεις σε θυσαυρό ψυχής ...εκζητώντας πάντα τον Κύριο...στο αγαπημένο ημίωρο τα μεσημέρια της Τρίτης .

3.  Βογιατζής Ιωάννης,  Εκπαιδευτικός –Πτυχιούχος Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού 


 

 

 

 


Η εκπομπή του με τίτλο : «Κοινωνικοί απόηχοι» από το 2003, διερευνά ενδελεχώς προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου και αναζητά με τρόπο επιστημονικό ,μεθοδικό και άμεσο τις ενδεδειγμένες λύσεις σε αυτά … Με πληθώρα εξαιρετικών καλεσμένων από τα επιστημονικά «μετερίζια» της Ψυχοπαιδαγωγικής ,της Θεολογίας της Ψυχολογίας ,της Ιατρικής, της Φαρμακευτικής ,της Κοινωνιολογίας της Συμβουλευτικής , καθώς και με καλεσμένους από τον ζωντανό πυρήνα της τοπικής κοινωνίας η αγαπημένη εκπομπή στο μεσημέρι Σαββάτου , επαναπροσδιορίζει κατευθύνσεις για τον άνθρωπο του σήμερα …και ορθώνει ραδιοφωνικό ανάστημα… στην ασταμάτητη προσπάθεια αποπροσανατολισμού του!  ( Η εκπομπή δεν μεταδίδεται στο φετινό πρόγραμμα του σταθμού ) 


4.  Βόγλη Ρούλα, Ιδιωτ. υπάλληλος


 

 

 

 

 Από τις νέες παραγωγούς του σταθμού ,που με την ενεργητικότητα και τον ενθουσιασμό που η νεότητά της χαρίζουν, αναπτύσσει μια έντονη ραδιοφωνική δραστηριότητα . Πολλές ένθετες στο πρόγραμμα του σταθμού ενότητες με μηνύματα ορθοδόξου πίστεως ,αλλά και πνευματικές προσεγγίσεις όπως μαρτυρά και ο τίτλος της ομότιτλης εκπομπής της σε καθημερινά θέματα της δύσκολης εποχής μας και της καθημερινής πνευματικής ανάβασης του καθενός .( Η εκπομπή δεν μεταδίδεται στο φετινό πρόγραμμα του σταθμού μας )

5. Γαλάνης Παναγιώτης -Υπάλληλος ΔΕΗ /Αγιογράφος/Ιεροψάλτης - Πρωτοψάλτης Ι.Ν.Κοιμήσεως Παναγίας Άργους .

 

 

 

 


Νοσταλγική διαδρομή ύφους και ήθους πάνω σε ψυχής ήχους ... .Ευλογημένες μορφές ...καλλίφωνοι υμνωδοί του Κυρίου ...ταπεινοί εργάτες που έψαλλαν τω Θεώ τους...έως της τελευταίας τους πνοής και αυτής ...αινεσάσης τον Κύριον ...Πρωτοψάλτες Λαμπαδάριοι Δομέστικοι ,λάτρεις του Χριστού και της μεγάλης τέχνης της Βυζαντινής μουσικής ,απο εποχές νοσταλγικές περνούν μέσα απο την αγαπημένη εκπομπή "Υμνους υφαίνειν εργώδες εστίν". Ο ασύγκριτος πλούτος της Θεάρεστης τέχνης  ...Χερουβικά ,Κοινωνικά ,Ευλογητάρια ,Δοξολογίες ,Πασαπνοάρια,Καλοφωνικοί ειρμοί ,κρατήματα...έτσι όπως μνημειωδώς τα απέδωσαν ο Ιάκωβος ο Ναυπλιώτης ,ο Καραμάνης ,ο Πρίγγος , ο Στανίτσας και τόσα άλλα "γλυκόλαλα αηδόνια" συγκινούν μοναδικά...και  "μεταφέρουν" νοερώς σε άλλες αξέχαστες εποχές Ευλογημένων Κυριακών και Πανηγύρεων ,Τριωδίου ,Πεντηκοσταρίου ....  δίνοντας  ώθηση στον ακροατή και ιδίως στην νέα γεννιά ,να ασχοληθεί  με την σπουδή της κορυφαίας αυτής τέχνης ...εις Δόξαν Θεού και μόνο ....  Περισσότερες πληροφρίες για τον κ. Γαλάνη μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ εδώ , αλλά και στο ομότιτλο ιστολόγιο της εκπομπής .

6.  Γαλιώτου Σωτηρία .Βοηθός Μικροβιολογικού Εργαστηρίου .Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων του Σταθμού μας .

Με μεγάλη θέρμη και αγάπη που ξεχειλίζει σε κάθε της λέξη για το ραδιόφωνο που όλοι αγαπάμε ....μια απο τις πιό νέες στην ηλικία παραγωγούς του σταθμού .Ευλαβικό θυμίαμα προσευχής στην Υπεραγία Μητέρα μας και στους Αγίους του Θεού  . Διαδρομές αγιασμένες  πλημμυρισμένες απο άρρητες ευωδίες και προσευχητικό θυμίαμα ....  Μια υπέροχη ραδιοφωνική προσπάθεια  που μοιάζει να  σκεπάζει και να φρουρεί το πρόγραμμα του σταθμού μας όπως η πανύμνητη Θεομάνα και οι Ουράνιοι πρεσβευτές μας   ... Μια νέα δε ραδιοφωνική προσπάθειά της με τίτλο Υγεία και διατροφή  ήρθε να προστεθεί στα πρωινά της Τρίτης   . Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο . Με αγάπη και πνεύμα αλληλοβοηθείας  ,συμβουλές ευλογημένες για όλους τους ανθρώπους της σημερινλής εποχής ,  όπου δυστυχώς η επικίνδυνη άγνοια κυριαρχεί . Μια εκπομπή που έρχεται να ορθώσει γενναίο ανάστημα απέναντί της.

 

7.  Γεραμάνης Ανδρέας, Εκπαιδευτικός-Ιεροψάλτης.

 

 

 

 

 

Παραγωγός και Συνεργάτης του σταθμού από το 2001. Με εκπομπές για την Χριστιανική Ορθόδοξη πίστη και για το ευχαριστιακό και λειτουργικό μεγαλείο της …Τα τρία τελευταία χρόνια ευλογημένοι Αββάδες και Ασκητές της Ερήμου όπως ο Αββάς Δωρόθεος ,ο Αββάς Βαρσανούφιος , ο Αββάς Ιωάννης και ο Άγιος Ισαάκ ο Σύρος ,φωτίζουν ανεπανάληπτα επίκαιρα την «σκοτεινή» εποχή μας μέσα από την προσεγμένη του εκπομπή με τίτλο :Έργα Ασκητικά .Στο φετινό πρόγραμμα η εκπομπή του με τίτλο Ορθόδοξος Λειτουργική ασχολείται με  τις αιώνιες πνευματικές παρακαταθήκες που κληρονόμησε απο τους Θοφώτιστους Πατέρες  το ανθρώπινο γένος όσον αφορά την Θεία Λατρεία και την Λειτουργική συνέχεια  .

8.  Γιαννάκου Αικατερίνη, Εκπαιδευτικός

 

 

 

 

Από τους νέους συνεργάτες του Ραδιοφώνου μας .
Η εξέλιξη των επιστημών και η κρίση της θρησκευτικής μας συνείδησης ...Θέμα εξαιρετικά σημαντικό που απαιτεί διάκριση και περισσή προσοχή στην κάθε του προσέγγιση ...Λόγος αφυπνίσεως μεστός απο Θεολογικές παρατηρήσεις και έγκριτο σχολιασμό .Τα σκοτεινά μονοπάτια  της νέας εποχής που ολοένα και πυκνώνουν φωτίζονται εξόχως αποκαλυπτικά μέσα απο την τολμηρή και αναγκαία για κάθε Χριστιανικό Ορθόδοξο Ραδιόφωνο εκπομπή ,στο βράδυ της Παρασκευής .Εγρήγορση και Αφύπνιση ...Πίστη και Ομολογία τα μηνύματα που "περνούν '' στον συχνά προβληματισμένο απο τα σημεία των καιρών ακροατή.( Δεν μεταδίδεται στο φετινό πρόγραμμα) 

 


9.  Δημοπούλου Γιούλα, Ιδιώτης

 

 

 

 

 

Από το 2000 οπότε και ξεκίνησε πίσω από το μικρόφωνο του σταθμού , μας βοήθησε να ανακαλύψουμε αμέτρητες ιλαρές μορφές Αγίων του Χριστού μας .
Με τόνο ευλαβικό και άκρως κατανυκτικό ζωντανεύει τις θαυμαστές επι γής πορείες ,αγαπημένων κατοίκων της Άνω Ιερουσαλήμ ,θέλγοντάς μας στην μίμησή τους …Οι σύγχρονες δε αγιορείτικες μορφές που ζωντανεύουν μέσα από τις εκπομπές της αποτελούν ένα υπερπολύτιμο ψυχωφελές στήριγμα για τις συχνά άνυδρες ..ψυχές μας


10.  Κάζακλη Νίκη, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός.

 

 

 

 

 

Από το 1992 η φωνή της ακούγεται αδιαλείπτως στον… αέρα του ραδιοφώνου μας! Με εξαιρετική ποικιλία στην επιλογή της θεματολογίας των εκπομπών της …Αυτές απτόμενες θρησκευτικών ,πατριωτικών ,κοινωνικών και παιδαγωγικών θεμάτων αλλά και με θεματολογία που αφορά στις άρρηκτες σχέσεις του Έθνους και της Εκκλησίας καθώς και εξαιρετικές επιλογές από θεόπνευστα συγγράμματα όπως αυτά του Μοναχού Μωυσέως του Αγιορείτου ,του Πατρός Ιωάννου Σιουρούνη ή τον «Δεκάλογο» του Tihamer Toth συμπληρώνουν μια άκρως ψυχωφελή για όλους τους ακροατές ραδιοφωνική εικοσαετία … ( Απο εφέτος 2014  η αγαπημένη μας Κυρία Νίκη αποσύρθηκε απο τις τακτικές της εκπομπές .Την θεωρούμε και θα είναι πάντα μέλος της ραδιοφωνικής Οικογένειάς μας ...)


11.  Καζάς Γεώργιος, Φιλόλογος –Θεολόγος τ.Γυμνασιάρχης .

 

 

 

 

 

Ο Δ/ντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού και ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με την σημερινή εξέλιξη του ραδιοφωνικού μας καταφυγίου …
Από το 2001 οι εκπομπές του εμπλουτίζουν ποικιλοτρόπως το πρόγραμμα του σταθμού μας . «Η ορθοδοξία ως θεωρία και πράξη στην σύγχρονη κοινωνία», «Προσωπικότητες του Νεοελληνικού Διαφωτισμού» «Εν ψαλμοίς και ύμνοις»,μια ερμηνευτική προσέγγιση των ψαλμών ,   «Η τέχνη της Αγωγής», Επι πτερύγων ανέμων  είναι οι εκπομπές που παρουσίασε στην πορεία όλων αυτών των χρόνων. Στο εφετινό πρόγραμμα του σταθμού φωτίζει τα σκοτεινά χρόνια της σκλαβιάς με μνήμες , που σκοπό έχουν να μην επιτρέψουν την επανάληψη μα και να μεταλαμπαδεύσουν το θάρρος και την γενναιότητα που βάσταξαν όρθιο και ζωντανό το Έθνος μας  και δεν υποδούλωσαν τις ψυχές  , στους  σημερινούς Έλληνες  …

12.  Καραλή Αγγελική,  Εκπαιδευτικός

 

 

 

 

 

Το «μια φορά και έναν καιρό» συνήθως συνοδεύει το φανταστικό , το απραγματοποίητο ,το άφταστο …''Ιστορίες για παιδιά " ο τίτλος της αγαπημένης εκπομπή μικρών…αλλά και μεγάλων...εκεί που  το «μια φορά και έναν καιρό» συνοδεύει την Μόνη Αλήθεια …Μέσα από σελίδες γραμμένες με αγάπη και ποτισμένες με ευλογημένα δάκρυα κατάνυξης ο Χριστός μας καλεί τα παιδιά κοντά του και τα αγκαλιάζει στοργικά …Εκείνο το «άφετε τα παιδία…» ακούγεται νοερώς σε κάθε φροντισμένη εκπομπή ξανά απο φέτος ,στα γλυκά μεσημέρια της Κυριακής  !

 

13.  Καραχάλιος Παναγιώτης, Θεολόγος –Ιεροψάλτης Λαμπαδάριος Ι.Ν.Αγ.Βασιλείου Άργους .

 

 

 

 

 

Με παραγωγές στον σταθμό απο το 2006 και με ιδιαίτερη απήχηση στις διψασμένες ψυχές των ακροατών ......Αγαπώ άρα υπάρχω ...ο τίτλος παλαιότερης μα πάντα επίκαιρης    την οποία συνεπιμελείτο και συμπαρουσίαζε με τον Ευάγγελο Ρέντα (Ψυχολόγογο -Ψυχοθεραπευτή ) Στο ίδιο μήκος κύματος και η φετινή :  η ψύξη της αγάπης και η πλανεύτρα εποχή μας ! η ευλογημένη φετινή ραδιοσύμπραξή τους . Η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται, ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής, ου παροξύνεται...Απο τους τίτλους κιόλας αυτής της νέας παραγωγής ,,μπαίνουμε στην πιό όμορφη και αναπαυτική για τις ψυχές μας  ραδιοφωνική συντροφιά η οποία διαποτίζεται με το αληθινό νόημα της πιό θελκτικής προς επίλυση εξίσωσης της ζωής μας .... Με την και εφέτος  μεταδιδόμενη   εκπομπή του με τίτλο : «Ασκητές μέσα στον κόσμο» φανερώνεται με τρόπο εξόχως συγκινητικό και αφτιασίδωτο ,ότι οι Άγιοι δεν γεννιούνται …μα γίνονται !

14.  Καρίβαλης ΑνδρέαςΕκπαιδευτικός/Υπεύθυνος Γραφείου Νεότητος Ι.Μ. Αργολίδος

 

 

 

 

 

''Διάλογοι για την Οικογένεια'' . Ο Ζωντανός πυρήνας κάθε κοινωνίας σε κάθε εποχή .Το υπερπολύτιμο στήριγμά μας  στις ιδιαιτέρως χαλεπές εποχές που διάγουμε .Σημαντικοί άνθρωποι συνομιλούν αναζητώντας αλήθειες .Δεν μένουν σε διαπιστώσεις μα προσπαθούν με αγάπη να προσφέρουν γόνιμο προβληματισμό και ουσία , προσεγγίζοντας εμπειρικά και με βαθιά γνώση  , χωρίς ίχνη αυθεντίας που κουράζουν τον κάθε ακροατή .Μια εκπομπή έκπληξη τα πρωινά του Σαββάτου ,καθώς φωνές φωτισμένων ανθρώπων ενώνονται με τις ανησυχίες και τα όνειρα όσων πιστεύουν ακόμη με θέρμη στον ιερό θεσμό ...στην ευλογημένη Οικογένεια .( Η εκπομπή δεν μεταδίδεται στο φετινό πρόγραμμα του σταθμού)

15.  π. Κιντής Παναγιώτης, Ο Αιδεσιμότατος Πρεσβύτερος Εφημέριος του Καθεδρ.Ι.Ν.Αγίου Πέτρου Άργους (το site του Ιερού Ναού).

 

 

 

 

 

Από τις πλέον επίσης αναγνωρίσιμες φωνές του σταθμού καθώς από Λαϊκός ακόμη περιπλανιόταν στα ερτζιανά του Θεού κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Σταθμού . Με ποικιλία θεματικών στο διάβα των χρόνων και χαρακτηριστικές εκφωνήσεις σε σποτ του σταθμού .Στην γλυκιά αναμονή του Σαββατιάτικου Απογεύματος λίγο μετά τον εσπερινό ,ο λόγος του Θεού έρχεται να φωλιάσει στις ψυχές μας μέσα από τις ιδιαιτέρως επιμελημένες ερμηνευτικές προσεγγίσεις του στο Ευαγγέλιο της Κυριακής .Η σημασία της εκπομπής είναι θεμελιώδης για κάθε Χριστιανικό Ορθόδοξο Ραδιόφωνο .Ακούγοντάς την νοιώθουμε ότι εγγίζουμε πιότερο στον γεμάτο νόημα και ουσία λόγο του Χριστού μας ο οποίος όντας λανθάνων τις περισσότερες φορές αποκαλύπτεται ωφέλιμα μέσα από την αγαπημένη μας εκπομπή .

16.  Κομιανού Μαρία,  Σχεδιάστρια Αρχιτεκτονικού Σχεδίου

 

 

 

 

Με την φωνή της οδοιπορούμε στα ερτζιανά από το 1994 ,νοσταλγικά σε όλα τα αγιοβάδιστα και ιερά μονοπάτια της λαογραφικής και προσκυνηματικής μας κληρονομιάς, ανακαλύπτοντας και θαυμάζοντας ταυτόχρονα , αυτόν το σπάνιο και ανεξάντλητο πλούτο που πρέπει να αποτελεί πηγή έμπνευσης και ζωής και στις μέρες μας …
Επίσης οι εκπομπές της με θεματολογία από Ψυχολογία Κοινωνιολογία και Παιδαγωγική αποτελούν εδώ και χρόνια ένα πολύτιμο ραδιοφωνικό στήριγμα για όλους μας και κυρίως για την σύγχρονη οικογένεια …

17. π. Κοντός Αμφιλόχιος .Ιερομόναχος.

Πορεία προς την άσκηση και την προσευχή ..Έτσι επιγράφεται η νέα αυτή ραδιοφωνική εκπομπή του σταθμού μας .Είναι αλήθεια πως απο τον τίτλο και μόνο κανείς καταλαβαίνει το περιεχόμενό της .Μα και ακούγοντας την κανείς αναπνέει όλα τα ευωδιαστά άνθη του Παραδείσιου λειμώνα ,  αγνώστων για τους πολλούς ......Διδαχές που ωφελούν την ψυχή τόσο μοναδικά! . 


18.  Κορδαλή Μαρία,  Ιδιωτική Υπάλληλος

 

 

 

 

 

Από το 1993 μέσα από τις εκπομπές της ζωντανεύει με τρόπο γλαφυρό τις πιο αγιασμένες σελίδες της Ελληνικής –Χριστιανικής Λογοτεχνίας με εβδομαδιαίες αλλά και προσεγμένες επίκαιρες παραγωγές .Το ευλογημένο καταφύγιο και ο …συγκινητικά ανθρώπινος λόγος του αλησμόνητου Φώτη Κόντογλου ,μας αγκαλιάζει πάντα στοργικά ...Νοσταλγούμε τα αγιασμένα που δυστυχώς σπανίζουν στις μέρες μας , μα και  ελπίζουμε πως ίσως όλοι αυτοί οι απλοί και καθαροί τη καρδία ήρωες ζούν και στις μέρες μας και κυκλοφορούν ανάμεσά μας .( Οι εκπομπές της δεν μεταδίδονται στο φετινό πρόγραμμα . Πρώτα ο Θεός ελπίζουμε πως  θα την έχουμε ξανά κοντά μας σύντομα.... )


19.  Κρατημένου Παναγιώτα,  Δημόσιος Υπάλληλος-Νοσηλεύτρια. Συνεργάτης του σταθμού τα περισσότερα χρόνια της λειτουργίας του .

Στις γειτονιές των ταπεινών …των πτωχών τω πνεύματι …των μακαρίων ανθρώπων…Ένα ραδιοφωνικό «σεργιάνι» σε τέτοιες ολοφώτεινες γειτονιές των αγγέλων εν σώματι είναι αυτό που εδώ και πολλά χρόνια επιχειρεί η συγκινητική αυτή εκπομπή .Στην σειρά με τίτλο : «Λόγοι πνευματικής Οικοδομής» όλοι οι ταπεινοί εργάτες του Χριστού μας «μαλακώνουν» την καρδιά μας και την σκληρή εποχή μας δίνοντάς μας κουράγιο στα δύσκολα που βιώνουμε μα κυρίως σε αυτά που μας χτυπούν την πόρτα ….

 

-π.Δημήτριος Κρουσταλάκης , Υπεύθυνος  Γραφείου Νεότητος Ι.Μ.Αργολίδος  

Ο π.Δημήτριος , απο τα νέα και ελπιδοφόρα μέλη της ραδιοφωνικής οικογένειάς μας . Με έκτακτες και επίκαιρες παραγωγές , μα και μια εκπομπή σαν  βάλσαμο και δρόσο , μπολιασμένη με όσα η παράδοση κουβαλά  ομορφαίνοντας τη ζωή του Έλληνα ! Μουσικά νάματα , αθάνατα στην μνήμη , αιώνια στις καρδιές μας ! Κάθε Κυριακή μεσημέρι στις 2 , γύρω απ το τραπέζι η οικογένεια θυμάται , δακρύζει , αναπολεί και ελπίζει,  συντροφιά με λόγια αληθινά κι ανόθευτα και μουσικές αυθεντικές που δεν έπαψαν ποτέ τους να αντηχούν στα αγιομέρια των Ελλήνων  ...

20. Κώρος Πέτρος.Καθηγητής Φυσικής Αγωγής /Προπονητής Καλαθοσφαίρισης.

Σε μια εποχή που τα ιδεώδη φθίνουν και δείχνουν καταφανώς να ξεθωριάζουν ...όλοι μας και κυρίως οι νέοι του σήμερα αλλά και τα μικρά παιδιά έχουν ανάγκη απο φωνές που δείχνουν τον σωστό τρόπο  ...Ένας καταξιωμένος άνθρωπος του αθλητισμού αναλαμβάνει αυτό το δύσκολο και αλήθεια τολμηρό ραδιοφωνικό εγχείρημα : να αναφερθεί στο Ολυμπιακό και Αθλητικό ιδεώδες .Αξίες διαχρονικές οι οποίες εξυμνήθηκαν και διαπότισαν ...ανόθευτες εποχές ,  ρίχνουν τα φώτα τους στην σκοτεινή σημερινή .Το ερώτημα που τίθεται είναι αγωνιώδες και μοιάζει στην καταφατική του εκφορά με ευχή  :Υπάρχει ελπίδα επιστροφής ;...

-π. Δημήτριος Κωστόπουλος . Πρωτοπρεσβύτερος , εφημέριος Ι.Ν.Αγίου Βασιλείου Άργους 

Η κακοδοξία και οι αιρέσεις πάντα μάστιζαν την Ορθοδοξία . Η γνώση είναι αυτή που δεν θα επιτρέψει την πλάνη . Κάθε Τετάρτη απόγευμα στις 18:30 ο π.Δημήτριος  επιτετραμένος της Ι.Μ.Αργολίδος σε θέματα αιρέσεων , με θάρρος και τεκμηρίωση ,  αποκαλύπτει και επισημαίνει τα κακώς κείμενα και τα επικίνδυνα για την ψυχή μονοπάτια της Νέας Εποχής . 

 -Κωστάκου Άννα. Ανθρωπολόγος , Συγγραφέας

Μια εξαιρετική νέα παραγωγή με τίτλο το κοινό ποτήρι της αγάπης . Ο τίτλος μαρτυρά την συνοδοιπορία στον δύσβατο και ανηφορικό δρόμο της συζυγίας . Μαρτυρική και στεφανωμένη γίνεται εφαλτήριο Σωτηρίας .Η αγάπη και το  πάντα γλυκόπιοτο ποτήρι της προσφέρονται ως ευλογία Θεού σ αυτούς που καρτερικά υπομένουν , αγόγγυστα πορεύονται ως το τέλος του επίγειου κοινού δρόμου , την αρχή της αληθινής ζωής .
21.  Μαλτέζος Διογένης,  Εκπαιδευτικός. Συνεργάτης του σταθμού από καταβολής του .

 

 

 

 

 

 

Μια φωνή …χίλιες λέξεις !! Καλωσήλθατε στο Αρχονταρίκι μας ακούγεται στους τίτλους της εκπομπής …πρόσκληση για κέρασμα πνευματικό λίγες ώρες μετά τον Εκκλησιασμό και την συμμετοχή μας στην Ευχαριστιακή λατρεία τα ανεπανάληπτα πρωινά κάθε Κυριακής ….Και εμείς μπαίνουμε ευλαβικά, καθόμαστε και ακούμε ξανά όλα αυτά που λίγο νωρίτερα ύγραναν τα μάτια μας …Με το γλαφυρό και γνώριμο ύφος ενός ανθρώπου που σαν μαγικά μεταφέρεται πίσω στον χρόνο , μεταδίδοντάς μας την ιερότητα όλων εκείνων των στιγμών του επιγείου περάσματος του Κυρίου μας, όπως αυτά κατεγράφησαν στο Άγιο Ευαγγέλιο, το οποίο εκφράζει ανυπέρβλητα το αληθινό νόημα και την εμπειρία της μητέρας όλων μας , της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας….Η άλλη ραδιοφωνική παραγωγή του με τίτλο :«εφήμερα και αιώνια» αναζητά με τρόπο γλυκό και νοσταλγικό ό,τι το θεόπνευστο είναι ικανό να μας χαρίσει αγιασμένα δάκρυα ,διαμάντια αληθινά στον δρόμο προς την πολυπόθητη αιωνιότητα…

   - Μαρίνης Σπύρος Ιστορικός Τέχνης

Ευλαβικό θυμίαμα , Γονυκλισία ψυχής , γλυκός ασπασμός ....Η τιμή μεταβαίνει στο πρόσωπο , τον ιερό πρεσβευτή στα Ουράνια , στην Μητέρα του Θεού στον Χριστό Δεσπότη ...Στεκόμαστε μπροστά σε ένα ραδιοφωνικό ....εικονοστάσι ...

Μια εκπομπή με τίτλο Συνομιλώντας με τις εικόνες κάθε Τετάρτη Απόγευμα . Τα ιερότατα κειμήλια της Χριστιανοσύνης , οι ιερές εικόνες , που γαληνεύουν δυναμώνουν και θαυματουργούν αδιαλείπτως , ψηλαφώνται υπέροχα με αγάπη και δέος που απορρέει απο βαθιά γνώση και πίστη .

22.  π. Μητροσύλης Γεώργιος, Ο Αιδεσιμότατος Πρωτοπρεσβύτερος Εφημέριος του Ενορ.Ι.Ν.Αγίας Τριάδας Μιδέας (Μέρμπακα). Συνεργάτης του σταθμού εξ απαλών ονύχων της λειτουργίας του .

 

 

 

 

 

Εν τω κόσμω τούτω θλίψιν έξετε . Η αέναη κατάδειξη  της μόνης οδού Σωτηρίας ...Με την άκρως χαρακτηριστική φωνή του ο π.Γεώργιος  μεταφέρει στους δέκτες μας τα Θεόπνευστα λόγια  όλων αυτών που ανά τους μετά Χριστόν αιώνες ορθοτόμησαν τα λόγια της Μόνης αλήθειας ….Και είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο επίκαιροι ακούγονται στις μέρες μας οι φωτισμένοι άνωθεν λόγοι τόσων Θεοφόρων Φωστήρων ….Η στενή και τεθλιμμένη οδός του Κυρίου μας ιχνηλατείται μέσα απο την εξαιρετική εκπομπή τα απογεύματα κάθε Τετάρτης .ΕΔΩ συνδεθείτε  με το ιστολόγιο της Αγίας Τριάδας Μιδέας )( η εκπομπή δεν μεταδίδεται )εφέτος

23. π. Μίχος Ελευθέριος.Ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος Εφημέριος του Ι.Ν.Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου .

Ο Προορισμός του Ανθρώπου  : Η Θέωση , η ένωση με τον Δημιουργό του . Μια εκπομπή που αναζητά ο,τι μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στην επίτευξη αυτού του ιερού σκοπού . Ο δρόμος δύσκολος γεμάτος απο εμπόδια που ο μισόκαλος ορθώνει ακούραστα μπροστά μας   .....Εμείς όμως συνεχίζουμε με ανυποχώρητο σθένος και προσευχητική δύναμη τον αγώνα μας για την τελική νίκη .Κάθε Τρίτη απόγευμα το   ήδη αγαπημένο  ραδιοφωνικό... προσκλητήριο  ζωντανεύει ανεπανάληπτα το παράδειγμα όλων αυτών  που κοπίασαν μέχρι τελευταίας αναπνοής τους για την αγάπη Του Χριστού μας ...Γι αυτούς που έγιναν στην πράξη βιαστές της Βασιλείας των Ουρανών και μετέφεραν με τα Θεοφώτιστα λόγια τους την βιωματική προσέγγιση αυτού του δύσκολου μα τόσο υπέροχου αγώνα ... ( Πατήστε  ΕΔΩ  για σύνδεση με τον διαδικτυακό τόπο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου ).( η εκπομπή δεν μεταδίδεται εφέτος)

 

24. Μπαλτατζής Δημήτρης.Καθηγητής Θεολογίας .Σχολικός Σύμβουλος .

Ο τρόπος που διαπαιδαγωγείται ένα παιδί είναι διαχρονικά ένα υπέρτατο μέλημα...Το σπίτι και οι γονείς αποτελούν αναντίλεκτα τον κυρίαρχο πηρύνα ,χωρίς βέβαια  αυτό  αυτό να μειώνει την τεράστιας σημασίας αξία του σχολείου και του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος." Η σύγχρονη διαπαιδαγώγηση στο σχολείο και η σημασία της συμβουλευτικής αγωγής" είναι ο τίτλος μιας σπουδαίας ραδιοφωνικής προσπάθειας.Ένας έμπειρος εκπαιδευτικός  έχοντας τεράστια ποικιλία βιωματικών προσεγγίσεων , καταγράφει ραδιοφωνικά την εμπειρική του γνώση πάνω σε θέματα που απασχολούν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς  του "δύσκολου" σήμερα που όλοι και κυρίως τα παιδιά βιώνουν ... 


25.  Μποζιονέλου Δήμητρα, Εκπαιδευτικός

 

 

 

 

 

Φωνή και …ψυχή πίσω απ τα μικρόφωνα του σταθμού από τότε που για πρώτη φορά αυτός εξέπεμψε το σήμα του με ..ουράνια εμβέλεια. Σταλαγματιές Αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο...Θεματολογία που "στάζει" λυτρωτικά  δάκρυα και Θείον έλεος ...από την οποία η εκπομπή της γνωστής παραγωγού αντλεί συνταρακτικά θέματα . Θαύματα και θαυμάσια που μόνο η χριστιανική ορθόδοξη πίστη δύναται να «γεννήσει», συγκινητικές ιστορίες ανθρώπων που ψηλάφησαν τον ίδιο τον Χριστό μας …αλλά και ραδιο…ανιχνεύσεις εκεί …που δεν φαίνεται ο Θεός… μέσα από αγαπημένες σελίδες ,μας κάνουν να θυμόμαστε πάντα ότι το μυστήριο του Θεανθρώπου κατανοείται , μόνο μέσα από την πίστη και την Αγάπη Του!26.  Μπράτη Αλεξάνδρα,  Νοσηλεύτρια. Από το 2002 συνεργάτιδα του Ραδιοφώνου μας .

 

 

 

 

 

Προσεγγίζοντας τον Θεό και τον σύγχρονο άνθρωπο η διαπίστωση είναι μια :Δεν υπάρχει πιο ασφαλής αγκαλιά από αυτή του Κυρίου μας …Δεν υπάρχουν πιο ευλογημένα χέρια από αυτά του Ποιητή των πάντων ..Ελπίδα ,καταφυγή και σκέπη κάθε αγαπημένου του πλάσματος . "Κοινωνικές και Πνευματικές προσεγγίσεις'' …Αυτός είναι ο τίτλος της φετινής παραγωγής ....Με λόγο ζεστό σύγχρονο και ανθρώπινο η εκπομπή πλησιάζει μοναδικά όποιον αναζητά την μόνη αλήθεια ..την ίδια τη ζωή .Η θεματολογία ευρύτατη ο σκοπός ένας ...


- Παπαδημητρίου Ρούλα Θεολόγος-Εκπαιδευτικός . Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Σταθμού μας .

Μια νέα και πολύ ελπιδοφόρα παρουσία στους ραδιοθαλάμους.... του Θεού . Από νέους σε νέους . Αισιοδοξία , ελπίδα και ένα μέλλον κατάγιομο απο Αυθεντικές αξίες ανόθευτη αγάπη και νεανικό ενθουσιασμό . Ακόμα και στο άκουσμα του τίτλου της νέας εκπομπής τα απογεύματα της Παρασκευής , η ψυχή ανίσταται και ατενίζει το παρόν με την δύναμη της αληθινής πίστης στην οποία οι νέοι του σήμερα επιστρέφουν και λυτρώνονται ....ΕΔΩ το ιστολόγιο της εκπομπής 


27.  π. Παπουλέσης Χρυσόστομος, Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιεροκήρυκας της Ι.Μ.Αργολίδος και Ηγούμενος της Ι.Μ.Αγίας Φωτεινής στο Ναύπλιο. 

 

 

 

 Για πολλά χρόνια συνεργάτης και άοκνος συμπαραστάτης σε κάθε ραδιοφωνικό βήμα ή καλύτερα ......πέταγμα του σταθμού μας .Διδάξω ανόμους τας οδούς σου ο τίτλος της φετινής παραγωγής του .Με το γνώριμο αγαπημένο ύφος του προσεγγίζει ή καλύτερα ιχνηλατεί την Οδό της Σωτηρίας  και της επιστροφής στην πατρική αγκάλη  .Η πλέον δύσβατη και ακανθώδης οδός  , ποτισμένη με αίμα , ιδρώτα και δάκρυα ασκητικά , που  έχουν αφήσει ευδιάκριτα τα ίχνη όσων πορεύτηκαν τον Σωτήριο δρόμο προς την Άνω Ιερουσαλήμ .Κι όμως αν και τόσο απτά και ορατά αυτά τα Θεϊκά σημάδια εμείς δυστυχώς συχνά τα σκεπάζουμε με τις αμαρτίες και τα ολέθρια πάθη μας .    Μια εκπομπή που έρχεται το μεσημέρι της Πέμπτης να διαφωτίσει , να  οικοδομήσει  και γλυκά να  μιλήσει  στις διψασμένες ψυχές μας.

 


28.  Ρέκκας Αθανάσιος, Υπάλληλος της Ι.Μ.Αργολίδος  Από το 2002 συνεργάτης του σταθμού .

 

 

 

 

 

Αναρίθμητα τα ονόματα των Αγίων του Χριστού μας .Άλλοι πιο γνωστοί και άλλοι λιγότερο .Στην χορεία των Αγίων εξέχουσα θέση κατέχουν οι συγκινητικότατοι και διδακτικοί βίοι πολλών Οσίων και Νεομαρτύρων .Με αυτούς καταπιάνεται η εκπομπή φωτίζοντας την ευλογημένη και ομολογιακή τους επίγεια πορεία λίγο πριν τελειωθούν προσφέροντάς μας μια ζωντανή μαρτυρία Θεού .Έτσι γίνονται σε εμάς οικείοι Άγιοι της Εκκλησίας μας που ως τώρα αγνοούσαμε μα μετά το τέλος κάθε εκπομπής επικαλούμαστε προσευχητικά … ( Η εκπομπή δεν μεταδίδεται στο φετινό πρόγραμμά μας )

29.  Ρέντας Ευάγγελος,  Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής .

 

 

 

 

 

Η ψύξη της αγάπης και η πλανεύτρα εποχή μας . Όλα μα όλα ξεκινούν και καταλήγουν στην Αγάπη ...Ο Χριστός μας είναι αγάπη .... Το ακούς ; Σε σένα μιλάω !  Εσύ και εγώ !  Η ύπαρξή μας η ίδια εξαρτάται απο την αγάπη ....Υπάρχω αληθινά μόνο αν ξέρω να αγαπώ ....Η ήδη αγαπημένη εκπομπή  στέλνει μηνύματα αυθεντικής πνευματικής ζωής με την αγάπη στο προσκήνιο . Δεν ξεχνά να μας μιλά και μέσα απο την επιστήμη του όμως  για την σύγχρονη οικογένεια και τις ανθρώπινες σχέσεις  . Με λόγο άμεσο ,αληθινό και μεστό φέρνει στους δέκτες μας όλα αυτά που απασχολούν σήμερα το πλέον ζωτικό κύτταρο της κάθε εποχής …την οικογένεια . Και είναι θαυμαστό το πόσο μέσα από την σπουδαία αυτή ραδιοφωνική προσπάθεια και το όμορφο "δέσιμο" τους ,βοηθούμαστε να ανακαλύψουμε τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά και να αποκαλύψουμε το αληθινό δικό μας . Αγάπη αφοσίωση , δόσιμο ,κατανόηση, αλληλοσεβασμός, περιχώρηση , χαρά , ελπίδα , είναι έννοιες που παλεύουμε και θα παλεύουμε αενάως ώστε να χαρακτηρίζουν την εν Χριστώ  ζωή μας .Ο δρόμος ιδιαιτέρως δύσβατος μα τόσο γοητευτικός .Μια εξαιρετική εκπομπή που μας θέλγει με έναν μοναδικό τρόπο στο να προσπαθούμε συνεχώς ,να επαληθεύουμε εμπράκτως την πιο ζωοποιό εξίσωση της ζήσης μας θυμίζοντάς μας και την επίσης παλαιότερη αγαπημένη εκπομπή με τίτλο  … Αγαπώ άρα υπάρχω .Μαζί με τον Θεολόγο κ.Παναγιώτη Καραχάλιο .

30.  π. Ρουμελιώτης Ηλίας, Ο Αιδεσιμότατος Πρεσβύτερος Εφημέριος του Ενορ.Ι.Ν.Αγίων Αποστόλων Μύλων .

 

 

 

 

 

«Ο Ελληνισμός Παρατεινόμενος» .Αυτός είναι ο τίτλος μιας εκπομπής που θυμάται ,αναπολεί ,επισημαίνει και ιστορεί . Η άσβεστη μνήμη στο πέρασμα των χρόνων αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο και το πλέον πολύτιμο εφόδιο στα χέρια των σημερινών ανθρώπων . Η μνήμη δεν θα επιτρέψει αφενός επουδενί την επανάληψη των μαύρων σελίδων της ελληνικής ιστορίας μας ,και αφετέρου θα αποτελέσει εφαλτήριο τόλμης και γενναιότητας σε μελλοντικές ανάλογες περιστάσεις …Ιστορικές σελίδες του Ελληνισμού ο οποίος συνεχίζει να μεγαλουργεί αλλά και να υπομένει καρτερικά …

31.  Ρούτουλας Ιωάννης,  Νομικός -Δικηγόρος

 

 

 

 

Από τους παλιούς και με μεγάλη προσφορά συνεργάτες του σταθμού μας .
Η εκπομπή του με τίτλο «κοινωνικές επισημάνσεις» αφουγκράζεται και επισημαίνει με τρόπο επίκαιρο και εμπειρικό όλα τα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο. Στην πορεία του τα εμπόδια ενίοτε φαντάζουν απροσπέλαστα …ίσως γιατί δεν είναι εμφανή και προσδιορισμένα … Μέσα από τις αναφορές της εκπομπής αυτά φωτίζονται ,διερευνώνται και συγκεκριμενοποιούνται ,ώστε η οδός προς την Θέωση και την αληθινή ευτυχία που μόνο ο Χριστός μας προσφέρει να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερο ανεμπόδιστη ,λιγότερο σκοτεινή … ( Η εκπομπή δεν μεταδίδεται στο φετινό πρόγραμμα του σταθμού μας)
 

32.  Σκοπετέας Νώντας,  Νομικός-Διοικ.Υπαλ.Περιφέρ.Πελ/νήσου.

 

 

 

 

 

Η εβδομαδιαία εκπομπή που παρουσιάζει έχει τον τίτλο : «Εν τω φωτί σου οψόμεθα φώς».
Μια αναπαραγωγή πνευματικών και ποιμαντικών θεμάτων με προσεγμένες επιλογές από τους λόγους των «αγγέλων εν σώματι» μέσα από μια πιό …βιωματική τους προσέγγιση . Επαναπροσδιορίζοντας προτεραιότητες και στόχους ,προσπαθεί να μεταδώσει ‘‘χειροπιαστά’’ και αληθινά , αναγκαίες για την ψυχή έννοιες με τρόπο απλό και κατανοητό σε όλους τους ανθρώπους , οι οποίοι τοποθετούν καθημερινά, αγνά και ανεπιτήδευτα τις άγκυρες των ψυχών τους στο παραδεισένιο λιμάνι, του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας…(Η εκπομπή μεταδίδεται  στα προγράμματα και άλλων Εκκλησιαστικών  Σταθμών της χώρας)   Επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο της εκπομπής : πατήστε  εδώ 

 

33.  Τζαβάρας Δαμιανός,  Εκπαιδευτικός –τ.Λυκειάρχης

 

 

 

 

 

Μια φωνή που είναι συνδεδεμένη με τα πρώτα ακόμη δειλά βήματα του ραδιοφωνικού σταθμού μας . Ιστορικές σελίδες γεμάτες από ηρωισμό αντρειοσύνη ,αυτοθυσία ,πίστη και αληθινό μεγαλείο. Όλα αυτά και όλοι εκείνοι που στο πέρας των αιώνων σημάδεψαν με ανεξίτηλη γραφίδα την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους , και επέτρεψαν με την ανεπανάληπτη θυσία τους να αναπνέουμε τον καθαρό αέρα της Λευτεριάς .Λαός που λησμονά είναι καταδικασμένος να ξαναζήσει τα μελανότερα κομμάτια της ιστορικής του διαδρομής . Η σημασία της ιστορικής γνώσης τεράστια …η σπουδαιότητα της εν λόγω εκπομπής…μοναδική .


34.  Τσούλος Παναγιώτης,  Εκπαιδευτικός-Θεολόγος

 

 

 

 

 

Από το 1993 στο δυναμικό των συνεργατών του σταθμού μας. 
«Ορθόδοξα Θεολογικά θέματα» τιτλοφορείται η εκπομπή του ,στην οποία με τρόπο επιστημονικό και εμπεριστατωμένο μελετά τη Θεϊκή φύση και τις ιδιότητες του Θεού ,εμβαθύνοντας σε θέματα πίστεως και δογματικής . Ο άνθρωπος μέσα από την επιστήμη της Θεολογίας προσπαθεί να πλησιάσει το ακατάληπτο και απερινόητο του Θεού ώστε τελικά να κερδίσει την μόνη δυνατή προσέγγιση του Θείου . Αυτή δεν είναι άλλη από την ακλόνητη πίστη στην οποία προσπαθεί η εκπομπή να μας βοηθήσει να φτάσουμε …Υψηλός στόχος για την επιστήμη που μεταφέρει ασύγκριτα το λόγο του Θεού στον κόσμο ….


35.  Φερεντίνου Χριστίνα,  Δημ. Υπάλληλος.

 

 

 

 

 

Σχεδόν μια δεκαετία η φωνή της ακούγεται στους 105,2 μεγακύκλους των fm στην Αργολίδα , φέρνοντάς μας πιο κοντά Αγίους του Χριστού μας … Ταπεινές μορφές , ακτημοσύνης προσευχής ,θείας χάριτος αναβλύζουν μέσα από αυτήν την ραδιοφωνική πηγή αγιότητας . Αγία Ματρώνα ,Άγιος Ιωακείμ ο νέος , Π.Πορφύριος ,ΠΕπιφάνιος Θεοδωρόπουλος ,Ο Άγιος Συμεών ο μονοχίτων ο νεομάρτυρας και τόσοι άλλοι μας κάνουν σε κάθε πέρας της εκπομπής της να αναφωνούμε : Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού !!! Πνευματικά απανθίσματα ευωδιάζουν τον "αέρα του ραδιοφώνου  μας ''. Ας μην ξεχάσουμε και τις υπέροχες συνταγές της στα Εδέσματα την μαγειρική πρόταση του Σταθμού μας .

36. π. Φρίμης Γεώργιος.Ο Αιδεσιμολογιώτ. Πρωτοπρεσβ.Εφημέριος του Ι.Ν.Αγ.Κων/νου & Ελένης Ναυπλίου .Υπεύθυνος Εκθ.Χριστ.Βιβλίου Ι.Μ.Αργολίδος στο Ναύπλιο

Εξαγιασμένες μορφές , ασκητικές με πνεύμα θυσιαστικό , απόλυτη αγάπη για τον Θεό και τα πλάσματά του .Κάποιοι που τους συνάντησαν δεν μπορούν παρά να τους μνημονεύουν αδιαλείπτως , να τους μακαρίζουν και να τους ευγνωμονούν ως πνευματικούς τους ευεργέτες . Σε ασκηταριά απαραμύθητα ,σε ερήμους  και τόπους όπου μόνο ο Θεός μπορεί να αγκαλιάσει , ασκητεύθηκαν και πάλεψαν με τα πάθη και τις αμαρτίες τους  , άνθρωποι που τα κατάφεραν να κάνουν πράξη το σκοπό της ζωής κάθε ανθρώπου : την Θέωση .  Μια εκπομπή που με τρόπο εξόχως συγκηνητικό τα πρωινά της Τρίτης ,παρουσιάζει ηρωικές ψυχές  της σύγχρονης εποχής των οποίων  η συγκηνιτική  βιωτή , μαρτυρά με αταλάντευτη σιγουριά πως  έχουν καταταχθεί απο τον Χριστό μας μετά των Αγίων Του.


37.  Χουντάλα Ελένη,  Συνταξιούχος Δημ υπάλληλος.

 

 

 

 

Μόνιμη συνεργάτιδα και παραγωγός του σταθμού εδώ και χρόνια .
Μνήμη για όσα μας προσδιορίζουν ….Μια εκπομπή μπολιασμένη από ζωντανές εικόνες ,με γερασμένα νεοκλασικά αρχοντικά, ιστορικά κτίσματα και μισογκρεμισμένες χριστιανικές εκκλησίες , να στέκουν βουβοί μάρτυρες του ένδοξου παρελθόντος, «δείχνοντας» με περηφάνια την καταγωγή τους.
Ο ξεριζωμός και η ορφάνια ,το μεγαλείο και η μακραίωνη διαδρομή ενός Έθνους που υπέφερε όσο κανένα άλλο ,μα ποτέ δεν υποδουλώθηκε στο φρόνημα και στην μνήμη …Ποτέ δεν θα λησμονήσουμε όλες τις χαμένες μας πατρίδες όπου η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός πορεύτηκε μεγαλειωδώς …
Ματωμένα τα χώματα και ιερά ,ποτισμένα με δάκρυα και αίμα αθώων προσμένουν καρτερικά τον γυρισμό ….

38.  Χουντάλας Γεώργιος, Εκπαιδευτικός Φιλόλογος -Κατηχητής.

 

 

 

 

Για πολλά χρόνια τώρα με τις προσεγμένες του εκπομπές κοσμεί πραγματικά το πρόγραμμα του Ραδιοφώνου μας
Και στο φετινό με δύο εκπομπές : Η πρώτη διερευνά και ανιχνεύει ετυμολογικά και σημασιολογικά την ζάμπλουτη ελληνική γλώσσα. Ο γλωσσικός μας πλούτος πρέπει να μην μένει ανεξερεύνητος , ιδιαιτέρως σε μια περίοδο που οι επικίνδυνες έως δραματικές προεκτάσεις της περίφημης παγκοσμιοποίησης τον βάλλουν αδυσώπητα… Οφείλουμε να μιλάμε σωστά κατανοώντας την σημασία των λέξεων και μεταλαμπαδεύοντας αυτό το υπερπολύτιμο εφόδιο στις γενιές που ακολουθούν …Η δεύτερη εκπομπή ασχολείται με μια ευλογημένη μορφή ενός ανθρώπου αγιασμένου που είχε μετουσιώσει σε τρόπο ζωής την εύλαλη σιωπή …όταν όμως μιλούσε φώτιζε τους γύρω του με τα θεοδίδακτα λόγια του …Λόγοι του Γέροντος Παϊσίου …μια εκπομπή πνευματικό στήριγμα ….ψυχής ανάπαυση …αληθινής ζωής οδηγός …

39.π.Βασίλειος Δέδες . Ο αιδεσιμότατος Πρεσβύτερος . Εφημέριος του Ενοριακού Ι.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου Άργους .

Έρως Ορθοδοξίας . Ένας τίτλος που υποδηλώνει πίστη , αγάπη και ασίγαστη μάχη για την Θριαμβεύουσα Εκκλησία , για την μόνη αληθινή πίστη την Χριστιανική Ορθόδοξη .Η Ορθοδοξία είναι τρόπος ζωής τρόπος προσέγγισης του Τριαδικού  Θεού και του συνανθρώπου . Μόνο με γνήσιο Χριστιανικό Ορθόδοξο φρόνημα ο άνθρωπος πορεύεται ασφαλώς μακριά απο κακοδοξίες και θλιβερές  κακοτοπιές . Μια εκπομπή που έρχεται να σπείρει στις ψυχές μας τον Θεϊκό Έρωτα κάθε Κυριακή λίγο μετά το μεσημέρι .( Δεν μεταδίδεται στο φετινό πρόγραμμα) Τον π.Βασίλειο μπορούμε να ακούμε κάθε Σάββατο στις 18:30 στην ερμηνεία του Κυριακάτικου Ευαγγελικού αναγνώσματος.

 

40. π.Χρήστος Ιωαννίδης . Ο αιδεσιμότατος Πρεσβύτερος .Εφημέριος του Ενοριακού Ι.Ν.Αγίας Μαρίνας Νέου Ροεινού Αργολίδας .

Ίδε ο άνθρωπος! Ο Ταπεινός και Ανεξίκακος , ο Μακρόθυμος και Πράος , ο Αθάνατος Θεός και άνθρωπος ! Μακαρίζονται απο τον ίδιο τον Χριστό μας όσοι έχουν ταπεινή καρδιά . Αυτοί και μόνο δύνανται να αντικρύσουν τον Πλάστη μας .Σε αυτούς ανήκει η Βασιλεία των Ουρανών.΄Οσοι με ταπεινό φρόνημα πορεύτηκαν σε αυτήν την επίγεια διαδρομή αυτοί πλέον στέκονται στα δεξιά του Ουράνιου Πατέρα . Μια συγκινητική ραδιοφωνική παραγωγή που χαμηλώνει τα μάτια ...και αντικρύζει  κατάβαθα την μονίμως επαιρόμενη ψυχή μας ,  υπενθυμίζοντάς μας μέσα απο την επιγης πορεία του Θεανθρώπου τις μακάριες αρετές που ανοίγουν τον Παράδεισο !

41.Μαρία Γκολφινοπούλου .

Μια  γνώριμη και αγαπημένη φωνή πίσω απο το μικρόφωνο του σταθμού μας . Αγάπησα το μαρτύριο που τόσο αγιάζει την ψυχή η φετινή της παραγωγή . Μέσα απο τις συγκινητικές σελίδες του βίου του Αγίου Λουκά του Ιατρού και το ομότιτλο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.Νεκταρίου . Δάκρυα και ευγνωμοσύνη στον Άγιο Θεό που θαυμάστωσε τον Άγιο Λουκά τον τόσο πεφιλημένο για τους Έλληνες και ιδίως για τους Αργολιδείς Άγιο . Ζωντανός ο μαρτυρικός του βίος δείχνει την στενή και τεθλιμμένη οδό της Σωτηρίας . 

42.Μαρία Μπακοπούλου ,Εκπαιδευτικός -Θεατρολόγος

Μια νέα εκπομπή για το Θέατρο και την σποδαιότητά του στην εκπαιδευτική διαδικασία και στο "χτίσιμο " , την αγωγή της ψυχής των παιδιών και των νέων . .Κάθε Τετάρτη απόγευμα στις 16:30στο πρόγραμμα του σταθμού μας .

43.Χρήστος Μετασίδης . Αγιογράφος συντηρητής έργων τέχνης .

Το μεγαλείο της Εκκλησιαστικής Τέχνης συγκινεί , υποβάλλει και δημιουργεί με μοναδικό τρόπο τις κατανυκτικές προϋποθέσεις για την επικοινωνία ανθρώπου και Δημιουργού . Σαν λαός οφείλουμε να εκτιμάμε την μακραίωνη και θαυμαστή διαδρομή της απαράμιλλης Εκκλησιαστικής Τέχνης και του καθοριστικότατου ρόλου που αυτή είχε στην ταραχώδη και ένδοξη ιστορία μας.Μια εκπομπή που στο μεσημέρι της Κυριακής έρχεται να γεμίσει με εικόνες του Θεού και των Αγίων του την ανέμπνευστη και άχρωμη εποχή μας μεταφέροντάς μας σε ένα τόσο συγκλονιστικά δημιουργικό παρελθόν .

44. Λίνα Δενδραλίδη Ψυχολόγος -Ψυχοθεραπεύτρια 

Καλές οικογένειες , καλύτερη κοινωνία . Στα πρωινά του Σαββάτου μια εκπομπή που πασχίζει για τον Παράδεισο ! Το κύταρρο κάθε κοινωνίας , η οικογένεια μέσα στον σύγχρονο κόσμο των δυσκολιών , των προβληματισμών , των επιλογών ζωής , τροφοδοτεί το σύνολο , χαρακτηρίζει τον έξω της κόσμο και προσπαθεί να αποκρούσει μα και να εισπράξει ό,τι ανώφελο και αναγκαίο αντίστοιχα ...Επισημάνσεις και ουσιαστικές προτάσεις επι τα βελτίω .... 

45.Παναγιώτα Μπερζιγιάννη 

Αναζητώντας την πεμπτουσία της ύπαρξής μας . Σάββατο μεσημέρι , μια αναζήτηση που δείχνει ψηλά ...Ουράνιος οδοδείκτης η αγάπη δίνει απαντήσεις σε όλα τα φαινομενικά απερινόητα ερωτήματα που συχνά ο εαυτός μας υποβάλλει ... 

46.Δημήτριος Λυκούδης 

Μια εκπομπή που αναζητά τον Θεό στα πρωινά του Σαββάτου . Ο Φιλόλογος-Θεολόγος κ.Δημήτριος Λυκούδης και οι νεανικές του αναζητήσεις κάνουν στάση και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεώς μας με μια σπουδαία ραδιοφωνική προσπάθεια . Η εκπομπή μεταδίδεται στα προγράμματα  και άλλων εκκλησιαστικών ραδιοφώνων της χώρας . 

 


 

Νέο Σχολείο

 

 

Νέο Σχολείο
Εκπαιδευτικός Όμιλος Αργολίδος
Ιδιωτικό Γυμνάσιο & Λύκειο 

Δαλαμανάρα, Αργολίδας
Τ.Κ. 21 200
Τηλ: 27510 62720
Fax: 27510 62721
E-mail: info@new-school.gr
neosholi@otenet.gr

Εκπαιδευτήρια Αφών Μαλτέζου

 

 

 Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο - Πρότυπα Εκπαιδευτήρια
Αφών Μαλτέζου

Φλέμινγκ 8
ΤΚ 21200 ΆΡΓΟΣ
Τηλ: 27510-67656
Φάξ: 27510-67893
Email: dmaltezou@gmail.com

Φιλολογικό Φροντιστήριο

 

 

 

 

Φιλολογικό ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.
Αυστηρά Τριμελή Τμήματα
Υπεύθυνος Σπουδών: Ιωάννης Ντεβές 

Δαναού 15
ΤΚ 21200 ΆΡΓΟΣ
Τηλ: 27510-69688
Κιν: 6974 434587


Ασφάλειες Καπετάνου

 

 

 

 

Ασφάλειες Καπετάνου
Πρακτορείο Γενικών Ασφαλειών

Κορίνθου 90
ΤΚ 21200  ΆΡΓΟΣ
Τηλ: 27510-69138
Φαξ: 27510 69139
Κιν: 69740 37585
Εmail: jonnisk@otenet.gr